| FlorinLorent7 a întrebat:

Salutare, am o problema care sta in felul urmator. Am cumparat o masina de la o persoana, cu acte de vc, cu fiscal cu tot ce trebuie. Insa nu am inscris o pe numele meu, fiindca din diferite motive am ajuns la decizia ca o vreau radiata direct, iar acum nu stiu daca vechiul propietar mai poate face asta, sau daca pot chiar eu, iar chiar asta este si intrebarea mea pentru cei care stiu sau au patit

2 răspunsuri:
| gllopel a răspuns:

O treci pe numele tau si apoi o radiezi.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

O poti radia chiar tu, in conditiile legii (adeverinta de spatiu/casare/dezmembrare).
Trebuie radiata de la impozite si de la inmatriculari. Dar in multe cazuri, se radiaza doar de la impozite, iar la inmatriculari ramane asa, "fantoma".
Am si eu doua masini ramase asa; una data la fier vechi, alta radiata de primarie pe pile.
O a 3-a am radiat-o la cerere, ca la carte, cu demersul asta: dovada de spatiu de la primarie (au scris ca am teren si ca exista masina acolo); mers la inmatriculari si radiat la cerere (predat numere + certificat), apoi mers la primarie si radiat fiscal, in baza dovezii de radiere de la inmatriculari.
Nu conteaza ca este altcineva in actele rutiere (CIV si certificat). In baza contractului VC cu vize de la primarie, tu esti proprietarul acum, iar la politie (inmatriculari) oricum trebuia sa te prezinti tu, nu fostul proprietar. Tu esti cel mai in masura sa reprezinti masina, fostul nu o mai are in proprietate.