anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare, am o problemă din nou cu mașina mai exact Opel Corsa D 1.2 benzină și i-am schimbat acum 2 luni de zile sondele lambda 1 și 2 și în drum spre Brașov mașina nu a vrut să mă tragă deloc… Am pus un tester OBD pe ea și îmi apare eroare asta: (Closed loop, using oxygen sensor feedback to determine fuel mix) și nu știu ce este de făcut…

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Se zice că de ce ți-e frică nu scapi. Deci tot la service ajungi!

| relian a răspuns:

Testeru OBD II da un cod, asa ca vina cu acel cod, lasa ce ai citit tu pe acel scaner, spune codul, apoi so gasi cineva sa iti explice.
Ca idee ce arati tu ca ti-a dat, este de fapt ceva normal, adica este un mesaj ca oxigen sensor functioneaza, deci nu asta trebuia tu sa ne arati ci acel cod, sunt niste cifre nu cuvinte.

Lumina engine este aprinsa la bord? Daca ai probleme de genul asta la senzorii de oxigen sigur trebuie sa se aprinda lumina Engine la bord.

| El_Cosmin_2000 a răspuns (pentru relian):

Nu am nici un fel de martor aprins în bord și nici un cod nimic… Mașina merge în mod de avarie și nu trage atât. Trebuiesc calibrate sau adaptate?

| relian a răspuns (pentru El_Cosmin_2000):

Calibrate, adaptate, la ce anume te referi? Vorbvesti despre senzorii de oxigen? Nu trebuiesc nimic, daca nu ai engine aprins la bord atunci nu ai nici o problema acolo. Cind senzorii de oxigen sunt defecti sau nu sunt conectati, obligat ai aprins acea lumina Engine in bord.
Masina merge in mode de avarie si tu nu ai nimic aprins la bord. Suna a masina Fred si Barney laughing Ce este ala mod de avarie, eu nu am mai vazut auzit de asa ceva.

Ai spus ai pus un tester si tia dfat o eroare. Eroare de care spui tu trebuie sa fie un cod format din cifre si in fata o litera.
Cind spui ca ti-a dat eroare cand spui ca nu-i nimic.
Nu stiu despre ce scaner OBD vorbesti tu, dar cred ca ori nu stii cei ala ori nu stii sa te exprimi.

Ai schimbat senzorii de oxigen de ce? Nu ai spus de ce ai schimbat. Da detalii, erau defecti, sau ce anume s-a intamplat de ai schimbat acei senzori?
Nu exista sa nu se aprinda lumina Engine la bord cdaca senzorii aia sunt defecti sau ar fi deconectati.
Nu exista pricepi? Poate cine stie ce scaner ai tu, nici asta nu ai spus.
Scaner OBD este ala ce il pui direct la mufa OBD a masinii,. deci direct, nu rahaturi ce au unia luate de pe internet si pui in telefon si alte povesti, ala nu-i scaner, ala nu-i scaner sau tester OBD.

Verifica turbina, mai exact furtunele ce pleaca de la turbina, daca masina nu mai trage si nu ai aprinse lumini la bord care nu ar trebuie sa fie aprinse, ai putea avea furtune crapate, sau desfacute de la turbina, asa ca turbian nu mai baga aer, motorul mai mult trage, aspira natural, dar pierde putere forte mult, de abia se mai misca.
Alta explicatie nu stiu din putinele informatii ce le spui.