| andreiadc282 a întrebat:

Salutare, TPU.
Recent am cumparat o masina de la un parc auto. Nu are RAR facut, a avut numere rosii pe Bacau, unde era parcul, dar doar pe o luna. Acum am nevoie sa ii scot pe Brasov, dar nu am mai inmatriculat niciodata o masina.
V-as ruga sa imi explicati exact pasii ("ca la prosti") pentru a scoate numere pentru inca 60z, urmand sa fac RAR-ul si dupa sa o inmatriculez. Masina momentan nu figureaza in proprietatea nimanui, tot ce am este factura pe PF. Vreau sa o inmatriculez pe numele unui membru de familie.

1 răspuns:
| stampex a răspuns:

Daca vanzator este pers fizica, ai contract vanzare -cumparare!
Mergi la primaria locala si achiti acolo ce trebuie pentru nr provizoriu (atentie ca ei vor sa achiti taxa inscriere)ceea ce nu trebuie deocamdata!
la cec taxa
Mergi la un birou care se ocupa cu nr provizorii si completezi acoloce trebuie, ei fac si asigurarea provizorie, de acolo la depunere acte politie.
Eu fac asta in jumatate de zi lejer.
Daca este vanzator Societate sau persoana fizica autorizata ai nevoie de mai multe acte inclusiv imputernicire deoarece masina in acte este a lor ..Era bine daca cumparai masina cu rar facut si fiscal in mana asa...este mai complicat si riscuri de blocare masina in proces inmatriculare!