| tteo91 a întrebat:

Se poate sa cumpar o masina fara numere, neinmatriculata. si sa pun numerele de la o masina avariata inmatriculata in ro.pe masina fara numere? acelasi model ambele masini.( masina avariata, are toate actele in regula, talon, asigurare, itp, tot)

38 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In mod legal nu se poate.
Fapta ar constitui infractiune, conform Codului penal, citez:
"ART.334. Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă."

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns (pentru suntserios):

Atunci nu am fost eu cel care a dat raspunsul corect? Unii mi-ai dat aprecieri negative la raspunsuri similare ( ca sa se afle in treba ). Vezi de ale tale, oamenii vor sa auda ce le place, e democratie.

| Mihai1810 a răspuns:

Se poate doar ca treaba nu e atat de simpla. Nu iei numerele de pe o masina si le pui pe alta asa de capul tau. Trebuie radiata masina avariata si astfel numerele pe care le ai pe masina avariata vor redeveni libere. Pe urma le platesti din nou si le pui pe masina noua. Daca le iei pur si simplu si le muti de pe o masina pe alta faci puscarie.

| StefanCosmin a răspuns:

Recarosare

| relian a răspuns:

Cred ca pe undeva in actele masinii e trecut VIN numarula ala, deci legal nu prea ai cum.Acum nu stiu daca se uita careva la vin numarul ala in caz de tear opri.Dar la inspectie cand mergi sigur se uita, asta stiu sigur.Nui vorba de seria de la motor ca ala e piesa care se poate schimba.Este vorba de VIN ala care este la parbriz in dreapta la sofer si mai este stantat si pe caroseria masinii.Cam despre asta e vorba si cred ca este trecut sin actele masinii, nu stiu sigur in RO dar afara asa se trece. Daca in actu masinii nu este trecut VIN-u sau alte nr de genul asta poti fara nici o problema ca nu vad de ce n-ar merge.Dar nu cred ca actele is doar asa modelu, culoare si nume. Daca ai avea atit numele, modelu si culoarea masinii ar fi minunat.

| Laura a răspuns:

Prost get-beget eşti laughing

| Matei_Klaudiu_1995 a răspuns:

îți dai seama că diferă seria șasiului si seria motorului? nu ai acum, dacă te oprește poliția ai pus-o.

| kurinkita a răspuns:

Daca chiar vrei niste ani de puscarie, da, desigur, cum sa nu, chiar recomandam.