| darkcynical232 a întrebat:

Semnalizati! Semnalizati! Semnalizati!

Sunt sofer incepator. Am lamaia/mamaliga in geam. Merg cu cat imi permite legea, dar NU am reactiile unui sofer profesionist. Cat de greu poate fi sa semnalizezi?!
Imi cer scuze... Din cauza unui dobi---, astazi era sa intru in prima mea tamponare. Am oprit la cativa MILIMETRI. Nici nu imi veneau injuraturi in minte. Cre--nul s-a hotarat brusc sa incerce sa bage masina in curte cu fata, dar cu viteza melcului odata ce a inceput manevra si ocupand vreo trei sferturi din banda. Desi pana atunci mersese cu aprox. 60 si vazuse ca am mers in spatele lui pe putin 5 km. Imi cer scuze, am simtit nevoia sa ma "racoresc"
Nici nu am studiat exact ce pasi trebuie urmati dupa o tamponare.Mai ales cu numere rosii, fara rar si itp...
Cum ati procedat la primul vostru incident?

Răspuns Câştigător
| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

1. este bine sa iti instalezi o camera de bord. 2. este bine sa constientizezi ca sunt f.f.foarte multi bizoni in trafic, care nu supravegheaza oglinda retrovizorie si nici nu semnalizeaza intentiile schimbarii directiei de mers 3. cauta sa pasterzi in mers o distanta mult mai mare fata de ceilalti, ca sa poti frana in siguranta, daca bizonul uita sa te avertizeze. Bafta deasa si mult succes! P.S. Si nu uita ca si motociclistii sunt cu drepturi egale, dar pot evita mult mai greu situatii ca aceea expusa de tine

8 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Intro depasire s-a bagat unu cu un touareg dar m-am bagat mai tare inainte si l.am atins, el a semnalizat si nu avuse vina deloc. Mi-a zis ca se ocupa el de reparatii si nu i-am dat actele asigurarii (n-am facut hartie de daune)

| baru a răspuns:

Totul este experienta!

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

1. Nu am avut nici un incident din vina mea, in 7 ani de condus efectiv. Daca folosesti expresia "primul incident", lasa-te de condus, pana nu omori pe careva.
2. Injuraturile nu tin locul 'talentului' (seriozitatii) la volan. Doar daca esti idioata si nu intelegi, injuri.
3. Distanta fata de masina din fata o pastrezi pentru a putea opri in siguranta in spatiul pana in el. E 100% vina ta. Distantele date de legislatie sunt vrajeala, le-au pus informativ. Distanta ti-o setezi singura, cat sa te simti in siguranta.
Gandeste-te putin, ce se intampla daca masina din fata ta e implicata intr-un accident, si se opreste absolut brusc (nu ca acum, cand a folosit frana), iar tu esti prea aproape.
Baga-ti mintile in cap, uita ce ti-a povestit aurolacul tau de instructor (astia nu te invata decat culorile semaforului si sumele rulate la examen), si invata ce ai de facut in spatele bordului, nu cum se completeaza un rahat de amiabila, de la un RCA facut pe seria de sasiu. Ala ti-l completeaza si un putoi de clasa a 3-a.
Daca mi-ai fi amica, te-as si bate, sa tii minte.
Drive safe!

| relian a răspuns:

laughing Daca asta e primul tau gand incidente cand conduci, ar trebuie sa te lasi de meseria asta, mergi pe jos.Cand condusi sau cand nu conduci, niciodata nu te gandi la accidente. Iara tu daca nu esti experimentata, sau daca nu prea te pricepi asa de bine sa conduci, stai incet, nu te apropia de alte masini prea mult.
Cand tu esti ala care intri in altcineva, tu vei fi vinovatul nu altcineva.De ce sa astepte omu sa intre la el in curte? Si sa astepte unde anume, asa pe drum laughing pai nu ocupa banda? Deci omu a intrat la el in curte normal. Iara tu trebuie sa astepti, mai ales ca ai si spus nu era nimeni decat voi 2, deci nu vad la ce sau unde te grabeai.
Jignesti omu, dar tot tu vii si spui ca tu ai fi fost vinovata daca se intampla ceva, asta e tare de tot laughing

| Itanul a răspuns:

Voiai sa intre in curte (asta presupune si un viraj) cu 60/ora?
Asta s-a intamplat pentru ca nu pastrezi distanta in mers.

| darkcynical232 explică (pentru Itanul):

Recunosc ca nu am pastrat distanta recomandata in mers. Imi asum vina in privinta asta. Dar sincer nu ma asteptam sa faca spre stanga apoi sa incetineasca brusc in timp ce vira spre dreapta pentru a intra in curte. Nu eram pe un drum comunal ci pe dn12a. Nu eram singura in spatele lui. Mi se parea normal sa semnalizeze si sa astepte pana treceam cu totii inainte sa faca o asemenea manevra. Dar stiu (acum) ca daca faceam poc, mai mult ca sigur eu ieseam vinovata din cauza acestui lucru.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru darkcynical232):

1. daca el ar fi franat pentru a evita un opstacol: tu erai sanctionata. 2. pentru ca el nu a semnalizat intentia si actiunea de schimbare a directiei de mers: sanctiunile erau la adresa lui! 3. Tine minte si in situatii similare, aceasta sa iti fie argumentatia in fata politistului constatator! Bafta deasa si mult succes!

| Itanul a răspuns (pentru darkcynical232):

Si, mai este ceva: cand se franeaza, stopurile se aprind automat, nu trebuie sa o faca soferul. Nu le-ai vazut? Atentie pe viitor!