anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Voi credeti ca un vw golf 4 (hatchback) din 2002 e mai bun decat un volvo v40 din 1997?
vw- scaune normale, clima, abs, esp, servo, 1.6 i 110 cp etc...
volvo- scaune piele, clima, abs esp servo, 2.0i 136 cp etc...
eu nu ma uit la ani, eu vreau calitate!

17 răspunsuri:
| FurtunaDiesel a răspuns:

Pana in 2010 Volkswagen a fost clar peste Volvo, din 2010 s-au schimbat lucrurile. Dintre cele enumerate de tine clar mergi pe Golf 4, dar ai grija sa nu aibe de 3 ori mai multi km decat Volvo, daca sunt tot cam pe acolo +/- 30.000 merita clar Golf, daca nu puse ambele masini pe tester si vazut cum se comporta si cum au fost intretinute!

| RB26DETT a răspuns (pentru FurtunaDiesel):

Dar ce stie sa faca un vw fata de un volvo? e mai sigur? mai puternic? mai luxos? mai rapid? nu prea cred! un v40 merge pana in 210 kmh lejer, un golf 4 ajunge maxim 194, motoarele sunt mari si slabe la vw dar la volvo sunt maricele dar puternice, volvo poate scoate dintr-un motor de 1.9 diesel 200 cai putere :j

| FurtunaDiesel a răspuns (pentru RB26DETT):

Bine. Ia-ti Volvo laughing performantele unei masini nu se masoara in raportul viteza supra pret laughing

Mai luxos in 2002 fata de `97 evident ca e, mai sigur da, volvo au inceput acea campanie cu siguranta in 2001 si in 2003 au devenit cele mai sigure masini din lume, pana in 2003 au fost Mercedes, Jaguar si Toyota cele mai sigure cu schimbul, si mai rapid nu se pune problema pentru ca una este de 2 litri si alta de 1.6, ceea ce nu e de comparat.

Alte avantaje Volkswagen din 2002 sunt piesele mult mai fiabile, rezista mult mai mult, pretul pieselor putin mai mici, nu cu mult dar mai mici.

Un motor nu se masoara in cai. Se masoara in putere, cuplu, vibratii mecanice si timpi de mentenanta daca studiezi carti de inginerie si motoare termice!

Din motor de 1.9 diesel poti scoate si 340 de cai (Vezi Toyota WRC models clasa diesel) dar ideea e sa si reziste nu dupa 10.000 de km sa schimbi motorul. Una e sa ai 200 de cai dintr-un motor de 1.9 si la 100.000 de km sa ceara segmentare si alta e sa ai 170 dar sa ceara segmentare la 500.000 de km!

| Minks a răspuns (pentru RB26DETT):

Ai facut o comparatie de tot rahatul, se vede ca esti un fanboy inrait Volvo. Mai bine te abtineai.

| RB26DETT a răspuns (pentru Minks):

Voi faceti ce faceti dar vw nu a intrecut niciodata volvo in nimic, nu este volvo sub 110 cai putere (peste 2004')

| relian a răspuns (pentru FurtunaDiesel):

Scuze ca intervin.Cred ca ai gresit ceva.Ai spus un motor nu se masoara in cai putere.Dar in ce se masoara? Se masoara in cai putere sau kw.Eu asa stiu ca se masoara puterea.Restu ce ai spus asa este. Tipul cu care discuti spune wv nu a ingtrecut cu nimic niciodata pe Volvo.Pai spune-i ca wv este a 3a mare companie din lume, pe cind Volvo nici nu pe ce loc se situiaza.Asta la vanzari, deci arata ca e mai buna, ca altfel lumea nu ar cumpara wv.Si nu stiu daca motoarele se masoara in cuplu.Aia este altceva tine de cuplu dintre motor si cutia de viteze deci conteaza ce cutie ai sa poti sp; une de cuplu zic eu.E doar o parere sper sa nu supar.Wv este si acum superioara lui Volvo in anum 2012. Volvo cauta sa vinda 2-3 masini punind pe ele tot felul de chestii sa atraga lumea, insa nu prea se inghesuie lumea.Pe de alta parte toate masinile sint sigure pentru ca de n-ar fi nu ar fi aprobate spere vanzare.Se spune ca Volvo ar avea table mai groasa etc dar nu vad unde este avantajul.Nimeni nu ia masina sa mearga la curse sau sa faca masinute tamponate.Acum na fiecare cu cel doare si cei place.Nici mie nu imi place Volvo dar nici wv.Prefer Mercedes ca masina de plimbare si cele dupa clasa E.

| relian a răspuns (pentru RB26DETT):

Asa si unde mergi tu cu 210 pe ora? Nu ajungi nici la 120 sau cit este limita, atunci cu ce ma ajuta aia 210km/h? Nu stiu cat consuma Volvo dar wv cu siguranta are un consum mai redus.Deci vezi deja ai un avantaj.Am vazut dar sa zic scuze ca am intervenit, ca ai zis ca wv nu depaseste niciodata Volvo la nimic.Cum asa? Wv este a 3a companie din lume eu asa stiu. Volvo pe ce loc se afla? Si cand este pe locul 3 la vanzari de masini ce arata acest lucru? Ca oamenilor le place si o considera mai buna eu asa gandesc.Ma refer aici la masinile pentru tot poporu nu la lux si alte sport bla bla.Si daca mai cauti o sa mai gasesti si alte chestii la care wv este mai in fata lui Volvo.Mai nou stii cine face acum Volvo? Chinezii fac Volvo pentru ca cumparat firma de la ford.Asta spune multe. Apoi trebuie sa te uiti si la an.Parerea mea este mai bun wv ca e mai nou.5 ani cred ca conteaza zic eu sub toate aspectele.Dar sa fii impacat e mai bine sa faci probe cu amandoua si sa vezi cum te simti in fiecare cum stai inauntru si etc.Pe unde sint eu sint wv de 50 de ani si merg struna.Chiar oamenii ce le au nu le vand ca fac cite 50 de mile pe gallon. Spui ca nu conteaa banii? Iati Mercedes clasa E si gata ai tot ce vrei.Sau bmw seria 5 sau audi peste A6 si ai masina care sa faca ce vrei tu si cai si confort si de toate chiar iti face si masaj mai ramana doar sa te f.ta daca esti femeie.

| FurtunaDiesel a răspuns (pentru relian):

Nu cred ca am gresit nimic. Un motor nu se masoara in CP sau kw, puterea debitata de un motor se masoara in CP sau kw dar nu un motor. Acolo intervin multe altele cand vorbim de inginerie si motoare termice. Calcule de rezistenta pentru a masura un motor din punct de vedere al fiabilitati si pretului de productie, calcul termic, calcul de vibrati mecanice si asa mai departe, iar in final un motor se poate masura dupa 14 parametri daca studiem inginerie mecanica.

| relian a răspuns (pentru FurtunaDiesel):

Ei na si tu acum.Noi nu sintem ingineri vorbim doar de motoare si ce se discuta de ele la modul general.Cel putin eu asa am inteles din intrebare.Dar e ok.La mine in cartea masinii asa scrie la puterea masinii CP sau KW.Acum ce spui tu asa o fi dar nu doreste nimeni sa discutam chestii care ne depasesc deja.

| FurtunaDiesel a răspuns (pentru relian):

Sunt si oameni de specialitate pe forum cu care pot avea discutia asta, oameni in domneniu.

In cartea masini nu spune ca motorul se masoara in CP sau kw, scrie ca PUTEREA motorul se masoara in CP sau kw. Daca spuneati de la inceput PUTEREA motorului da, ai dreptate era in kw!

| RB26DETT a răspuns (pentru relian):

Masina poporului vw deoarece toti au vazut ca e oarecum ieftina si s-au bulucit 2-10 oameni sa cumpere masina si s-au laudat cuea peste tot, asa a ajuns vw pe locul 3, si la o masina nu ma intereseaza de cat de vanduta e, ci ce stie sa faca, un vw nu va fi niciodata la fel de sigur ca un volvo, nu inteleg de ce oamenii nu isi dau seama ca vw nu e mai bun decat volvo! adica, ce probleme are un volvo? ce are vw si nu are volvo (calitati)

| relian a răspuns (pentru RB26DETT):

Ce pot sa iti spun este urmatorul lucru.Masinile se clasifica in doua mari categorii:Masini germane si Restul lumii adica restul de obiecte miscatoare. Volvo or fi ei buni dar nu la cars ci la trucks asa ca daca cineva face chestii bune nu inseamna ca face totul bun.Dar pina la urma tu cumperi ce vrei este alegerea ta.Siguranta la ce te referi ca eu nu prea inteleg? Esti sigur in Volvo ca nu ingheti sau despre ce este vorba? Eu nu am vazut nici o masina sa iti asigure garantia ca intru-un accident nu vei pati nimic.Asa ca nu vad ce tot se discuta despre siguranta unei masini.Este o chestier fara support. Iara masinile se vind dupa ce li se face inainte un test de siguranta cum zici, sa nu se rastoarne la curbe si etc chestii de genul asta.Si odata ce o masina este pe piata asta inseamna ca acea masina intruneste acele conditii. Apoi nu ai voie sa mergi pe sosele in Romania si altundeva decit cu viteza de 100-120 km/h. Poate cu exceptia germaniei in rest exista limite de viteza.Am vazut pe net siteuri in care descrie fiecare companie si spune acolo ce si cum. Apoi masinile nu se vind in baza a ce se aude de la unu altu.Aici se discuta despre masini noi ce se vind nu altceva. Iara oamenii care iau o masina noua nu se inghesuie hai la wv ca asa am auzit.Inainte merg la citeva companii testeaza masini si apoi se hotarasc.Asa faci si tu chiar cu masinile folosite dapai ala ce ia o masina noua.Deci daca atitia oamenii zic ca masina aia le place ce putem noi sa facem? Acceptam ce zic majoritatea ca teorie, iar cind vrem noi sa ne luam o masina atunci alegem ce dorim in baza a ce stim sau a unor caracterisitici pe care noi le urmarim si vrem ca acea masina sa le aibe.Sa stii ca nici mie nu-mi place wv sincer.Eu cum am zis prefer Mercedes.Ma urcai in mai toate masinile si Mercedes mi s-a parut mie personal cea mai ok dintre toate. Apoi daca si Mercedes a reusit sa vinda mai multe masini decit Volvo ce sa mai zic. Volvo vine acolo sub un million de masini iar mercedsul un million dar este masina de lux.Ma rog asa este considerate desi eu nu prea is de accord cu asta.De la clasa E in sus da e masina de lux dar restul sint trotinete, asa cum este si Volvo si wv.Insa subiectu era altu si oamenii ti=au zis parerea lor si eu zic ca si ei e mai bun wv doar si pentru faptul ca e mai nou ca Volvo cu 5 ani.5 ani eu cred ca e ceva daca e sa vinzi dupa stiu si eu volovo ala nu mai iei nimic pe el, in schimp pe wv mai recuperezi ceva.Sint multe chestii la care lumea se uita, chiar daca nu-s concludente.In State mai recent un tip a dat o petrecere pentru masina lui ca a depasait 1 million de mile cu aceiasi masina fara sa faca mare lucru la ea.Deci o masina merge foarte multi ani daca o intretii.Dar valoarea ei ca market este cam zero.O fi si Volvo buna dar nu prea am vazut multi oameni care au Volvo.Cunosc o persoana care a luat un SUV dar nou si are pe el tot felul de chestii tocmai pentru a atrage client. Apoi Volvo pe aici pe unde sint eu nu e asa de scump.Cu 3-4 mii de dolari cumperi unu din 2006 chiar si arata f bine.Probleme nici o masina nu are daca e noua si o intretii, mergi cu ea normal nu o bagi prin gropi si asa mai departe.Gata ca vorbesc prea mult si tu deja stiai aceste lucruri.Bafta indifferent ce masina o sa iti cumperi.Numai bine

| RB26DETT a răspuns (pentru relian):

Am deja un VOLVO si de asta fac comparatie pentru ca stiu ce inseamna si "dupa stiu si eu volovo ala nu mai iei nimic" sigur? nu iei mai nimic? depinde in ce stare e, ca daca e ca dupa razboi nu o dai cu multi bani dar volvo este o marca de lux pe care romanii nu si-o permit! si poate se vand ieftin pentru ca sunt putine si nici nu prea sunt cautate, volvo are un design exotic pe care toti oamenii il considera " neeahh" dar nimeni nu s-a gandit ca daca va fi un posibil accident de masina sa ramai in viata nu sa dai ortu popii, intr-un mercedes mai nou peste 2007 cred, a dat la stiri ca a murit unu intr-un accident, si nu era cine stie ce, era un accident frontal, normal, la care daca aveai volvo aveai mai multe sanse de supreavietuire, oricine cine ce ar zice ca volvo nu este o masina mai buna decat celelalte sa se impuste!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu nu as lua nici una. Golful era ok daca era 1.9 TDI, iar volvo-ul e prea vechi, indiferent cat de full este. Ambele sunt benzinare, nu mai au puterile declarate si sunt obosite. VW are peste 150.000 km, volvo peste 200.000. Le iei ca sa le scoti la pensie. Eu as cauta un Megane 1.5 dci sau 1.6. La acei bani gasesti chiar 2003-2005.

Răspuns utilizator avertizat
| NOname0917 a răspuns:

Da este mai bine...gandeste-te putin... vrei o masina super cu care sa atragi privirile tuturor si la nu stiu cat /h sa iti zboare rotile? sau o masina mai putin frumoasa mai tanara si in care te simti in siguranta. ia in calcul noile norme... taxe... poluarea chestii trestii

| smiley6634 a răspuns:

Daca ar fi sa aleg intre vw si volvo as lua vw pentru ca nu conteaza ce ai inauntru..trebuie sa conteze anii pentru ca daca iti iei o masina second-hand si in 10 zile ti s-a stricat ce faci? ...eu iti recomand sa iti strangi banii daca e vorba de cumpararea unei masini. si sa-ti cumperi una nou din magazin. Funda?