| Alyn1998 a întrebat:

Vreau sa stiu de ce toate companiile pun de exemplu viteza la net de 1600kb/sec dar ca sa vezi de fapt viteza ta reala treebuie sa faci asta:
1600:8=200(kb/sec) adica nu puteau si ei sa puna vitezele adevarate?

4 răspunsuri:
| FurtunaDiesel a răspuns:

Un byte=8 biti deci tu ai data viteza in kb si ca sa o transformi in KB trebuie sa imparti la 8 viteza data de ei!

| AndreiC a răspuns:

Florin275: Ce viteza relativa domle'? Exista si Protectia Consumatorului,, nu poti sa declari ca vinzi ceva si sa vinzi altceva mult mai slab!
Alyn, raspunsul e simplu: din considerente de marketing companiile calculeaza in biti nu in bytes. Un byte=8 biti. De aici si calculul tau. Diferenta in notare e simpla: kilobitul e kb in timp ce kilobyte-ul e KB (cu litere mari). O sa vezi ca peste tot e scris cu litere mici. Si pana la urma e firesc. Nu numai ca nu e ilegal, dar prosteste 80 % din cumparatori.

| ramkat a răspuns:

Stiu.este nedrept dar trebuie sa fi atent si la faptul ca ei spun: 1600 de kilobiti nu kilobyte. Din cate stiu un byte este egal cu 8 biti( bit= o litera).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ca orice companie care vinde ceva, este interesata sa vanda, nu de ceea ce cred consumatorii. Daca cineva incearca o "reclama mincinoasa" si functioneaza,ceilalti i iau exemplu. La internet,asa e in toata europa. Ei dau o viteza relativa,nu reala. Oricare copanie in UE, face la fel. Viteza internetului nu e constanta, ea scade sau urca tot timpul...