Si eu ma confrunt cu aceasta de problema. Adica, eu imi rod unghiile numai atunci cand sunt stresata sau nervoasa. Dupa ce trec de aceste stari mie nu imi mai vine sa imi repede unghiile. Imi este greu doar sa ma abtin in acele momente de la ros unghii. Incearca sa mergi cu prietenii al un suc ceva, sa te implici in cateva proiecte, sa te uiti la un film ceva, orice care sa te disraga de la rosul unghiilor.
Bafta!
O problema cu care ma confrunt si eu!
Vointa trebuie sa ai, atat.Si pe zi ce trece imi dau seama ca nu o am.Cred ca acesta e motivul pentru care mi le rod in continuare. Sfaturile cu ardei iute si piper sunt bune, dar sincer nu le-am incercat.Mai e o chestie:de fiecare data cand incepi sa ti le rozi sa ai un elastic la mana si iti plesnesti mana cu el cum ar veni.
Bine acum nu dai foarte tare, doar sa simti o piscatura.Sau,pune-ti prieteni,parintii sa te atentioneze cand esti pe punctul de a incepe "actiunea".Dar repet, toate astea, fara vointa nu le poti face.
Leagă-ţi degetele cu bandă izolatoare. eu obişnuiam să mă scarpin pe faţă non stop (aveam acnee, şi o înrăutăţeam). mi-am pus bandă pe varful degetelor şi n-am mai avut nicio problemă.
Tai mâinile, așa nu mai ai ce roade.
Sau dai cu piper/ardei/cianură pe ele.
Si eu aveam problema asta,dar am rezolvat-o cu un intaritor de unghii cu gust rau. astfel,cand duceam degetele la gura, simteam gustul intaritorului si imi trecea pofta
dar pentru asta, trebuie sa reinnoiesti in fiecare zi stratul
Da. o problema mare si pentru mine. Am incercat o chestie: de cate ori imi venea sa-mi le rod ma duceam pana in bucatarie [ asta cand eram acasa] si imi puneam lapte intr-un pahar si bagam unghiile acolo. Asta mergea deoarece urasc laptele
sau am mai incercat cu miere :-&.