| crybaby220 a întrebat:

Hei! Cate kg ar trebui sa am la 14 ani si intaltimea 1.62? Am 64-65 de kg. E foarte mult?

Răspuns Câştigător
| anamariarot a răspuns:

Masa corporala, impropriu spus greutate, nu se calculeaza cu 10 kg in minus sau prostioare de genul. Iti calculezi indicele de masa corporala dupa formula: kg/inaltime^2. Adica in cazul tau: 64/(1, 62x1, 62)=24, 38. Ce e intre 18, 5 si 24, 99 inseamna greutate NORMALA. Daca ai intre 25 si 29, 99 esti supraponderal, iar de la 30 incolo obez de diferite grade. Bineinteles, datele pot diferi in cazul in care e vorba de un culturist, de exemplu, insa sunt facute pentru ceilalti, oamenii "obisnuiti".
Nu te lua dupa ce iti spune lumea, e important sa te simti tu bine in pielea ta, dar sa fii si sanatoasa. Avand in vedere ce am spus mai inainte, tu ai o greutate ok si e bine daca te poti mentine aici. Daca tu vrei sa slabesti, o poti face, dar asta nu inseamna ca acum esti afectata de kg astea. Multa sanatate! ❤

10 răspunsuri:
| deeeaqq a răspuns:

54-57 e ok.

| AlexCristi97 a răspuns:

Greutatea ideala cica se calculeaza dupa formula asta:
La baieti: Inaltimea in centimetrii-100
La fete: Inaltimea in centimetrii-110
adica, daca esti baiat si ai 162cm, 162-100=62 deci ar trebui sa ai 62 de kg
daca esti fata: 162-110=52, deci ai cateva kilograme in plus, nu sunt multe. Oricum nu cred ca e o formula chiar ideala, ai o greutate ok (in sensul ca nu ti-ar putea afecta sanatatea in vreun fel) si e important sa te simti bine in pielea ta.

Răspuns utilizator avertizat
| kavasaki99 a răspuns:

55 e ok daca ai forme.

| elenamaria11021 a răspuns:

Uita-te pe tabelul de aici: http://www.qbebe.ro/......re_318_ani
Si scuze pentru linkul anterior, dar acolo trebuie sa ai minim 18 ani ca sa iti calculezi greutatea ideala

| Danyel2002 a răspuns:

E destul de mult... sad

| georgianasiiulia a răspuns:

Este ok eu am 12 si un metru 64.

| georgianasiiulia a răspuns:

Si nu ai multe kilograme.

| Savin_Mihaela_1996 a răspuns:

Eu am 162 cm si 47 de kg e mult sau putin?

Întrebări similare