TPU Blog

1. In primul rand La multi ani, tuturor Alexandrelor si Alexandrilor. (Si mai ales mamei mele, pe care nici nu am avut timp sa o sun astazi – o voi face in curand cand plec de la munca)

Ce s-a intamplat astazi la TPU:

1. Dupa cum ati vazut am incercat sa raspund celor mai multi dintre voi: pe blog, pe site, pe conturile de email. Pe IM nu am sa va adaug pentru ca altfel inseamna ca o voi lua razna. Sorry 🙂

2. Marea curatenie a inceput cu segmentarea intre membri juniori si membri seniori. Pentru a cerne apele am stabilit ca un membru junior ramane membru junior pana la momentul in care scrie 100 de raspunsuri. Cu un minim de 10 zile de juniorat.  In plus, in curand vom introduce si o conditie de peer review/ peer acceptance – cum zice englezul 🙂 Cu alte cuvinte un numar de X membri seniori (alesi prin tragere la sorti) vor putea decide daca un membru junior merita sa se bucure de statutul de senior – asta ceva mai incolo

Ce nu poti sa faci ca membru junior. Nu poti sa faci trolling in esenta:

– nu poti sa postezi pe chat

– nu poti sa votezi si sa raportezi

– nu poti trimiti mesaje private

Poti insa sa te implici in comunitate si sa dovedesti ca ai ceva de spus.

3. Tooluri pentru o mai buna monitorizare a site-ului. There is a new sheriff in town, dar se pare ca imi trebuie si pistol :)) Cu alte cuvinte niste mici jucarele care ma vor ajuta sa imi dau seama cine face conturi clone, cine posteaza de pe mai multe conturi si tot asa. Deocamdata am vreo doua jucarele de genul asta. Si colegii programatori imi promit altele pana la finalul saptamanii.

4. Categoria Religie

Personal, cred ca diferendumurile religioase sunt una dintre cauzele conflictuale cele mai des intalnite. La nivel personal si la nivel social. Cred ca e majoritatii oamenilor le este greu (daca nu imposibil) sa respecte alteritatea altora – indiferent daca sunt teisti, atei sau agnostici. Am facut aceasta categorie insa depinde de voi daca va fi un forum de discutie civilizata sau inca un camp de bataie.

Cum ii spuneam si Emei in raspunsul la emailul ei, personal sunt agnostic. Adica nu cred ca exista o proba care sa valideze (sau sa invalideze) existenta lui Dumnezeu. Dar, in ciuda acestui fapt sau poate tocmai din acest motiv, aleg sa imi duc viata dupa niste standarde morale.
Asta nu inseamna ca am probleme cu oamenii care cred in Dumnezeu. Sau oamenii care nu cred, care sunt atei. Am prieteni si printre unii si printre ceilalti si din punctul meu de vedere aceasta distinctie e mai putn importanta decat culoarea parului. Ceea ce conteaza e sa fim oameni cu totii.
E important sa ne respectam reciproc. Si atunci cand ne chestionam unii altora presupozitiile, sa o facem in mod rational, decent, fara atacuri la persoana.

Atata timp cat aceste cerinte vor fi indeplinite, cred ca poate exista armonie intre oameni.

Asadar am facut aceasta sectiune (acum functionala) si sper ca oamenii o vor utiliza fara insa a abuza unii de ceilalti. Asa sper.

Multumesc,
Catalin

264 thoughts on “Marti 30 august

  1. Daca imi placeau spamerii, nu mai raportam, cum am facut acum cateva zile…Eu cand ii vedeam pe aia pe chat, ieseam de pe chat si imi vedeam de treaba…Ba chiar ma mai luam in gura cu ei, uneori, sa isi vada de treaba…Cum am zis, eu nu am timp mereu sa stau sa raspund la intrebari!…Inteleg ca site’ul e facut pentru a ajuta lumea si a oferi cat mai multe raspunsuri corecte, dar dupa cum v’am zis, are si chatul rolul lui, si “persoanele” lui!

  2. @Zeul Chatului Te invit sa vezi un bilant de firma cu mult rosu daca nu crezi. Din pacate, daca nu ma apucat de TPU (din prostie/idealism) acum as fi dus-o substantial mai bine. Dar nu vreau sa ma dau victima. E alegerea mea, si o sa fac sa mearga si TPU-ul asta.

  3. @Chrisz Vei vedea ca in cateva zile, chat-ul se va popula iar cu oameni interesanti. Nu-i asa de greu.
    Iar daca-i prea greu, asta e.

  4. @mihaela31 unii spun ca-s foarte multe, altii ca sunt foarte putine. E greu sa-i multumim pe toata lumea. Eu insa cred ca e valoarea ca va curata si chat-ul si raportarile si mesajele private

    Sa vedeti 🙂

  5. Si eu sunt interesa(n)t de/pentru chat…Cum ei intra sa vorbeasca, sa se relaxeze, asa vreau sa intru si eu…Am facut ceva sa nu merit?…Chiar nu te gandesti ca multe persoane au de suferit din cauza asta?…Asa faci tu bine, “razbunandu’te” pe altii din cauza unor tembeli fara creier?…Iti propun un lucru:Lasa chatu’ pentru toata lumea, dar cu o conditie:Verifici persoanele la sange!…Cate intrebari/raspunsuri are, anii lor, cat de bine vorbesc gramatical, etc!…Si atunci vei vedea care merita si care nu.

  6. @Ioana (102)

    Va trebui sa vorbesc cu colegii maine dimineata. Ei imi vor spune care e problema si o vom remedia pana la pranz.

    Scuze pentru aceasta problema

    Catalin

  7. WildShower (#83)

    Prietene, sunt f. gras – nu grasut. Asta e adevarul.
    Macar eu il recunosc.
    Tu insa nu recunosti ca esti un troll de care nimeni nu are nevoie.
    Iar cand spui lumea, de fapt vorbesti de tine.

    Du-te! 🙂

  8. @admin Am incercat sa raspund la nistre intrebati si pe profil tot 32 raspunsuri imi arata, nimic modificat si imi vin mailuri pentru raspunsuri castigatoare mai vechi, mesaje primit mai devreme , cereri de prieteni mai vechi. Ce vreau sa spun ca nu sunt reglate cum trebuie aceste detalii . Sunt procesate foarte greu ori imi ajung mie tarziu .

  9. @Captain Blood (#44)

    Da, asta e si dorinta mea. Si incercam sa iasa bine. Impreuna. Oamenii buni contra trollilor si a altor dihanii :))

  10. @Magoo88 Ne vom uita maine. S-ar putea sa revenim cu intrebari, dar te asigur ca se vor rezolva toate chestiunile.

  11. o idee :
    Daca chestia cu drepturile marite ale userilor cu vechime se adevereste …atunci propun astfel !
    Fiecare categorie sa aiba un user ,,responsabil ,, de acea categorie …un fel de user-moderator ,care sa se ocupe de stergerea intrebarilor irelevante de pe categorie ,sau a raspunsurilor …si blocarea drepturilor de a trimite raspunsuri/intrebari a unui user pe o perioada determinata de timp !
    SI acesti experti pe categorii sa fie alesi pe competentele lor ..de ex : noname la totul despre tpu ,brigaela la sanatate ,nelul la tehnologie ..etc !
    Iar fiecare sa se ocupe independent de categoria la care este ,,expert ,, !
    Baremi cu o ocazia asta ,si adminii ar mai lua o pauza ….cel putin ar mai scapa de raspunsurile /intrebarile sau anumiti useri pe o perioada de timp ,putand astfel sa se concentreze pe alte treburi in cadrul tpu
    Stau si ma gandesc ca de ex noname care isi petrece mult timp la totul despre tpu si are un simt al corectitudinii dezovoltat ar face o treaba cel putin la fel de buna ca un admin ….chiar daca binenteles un user nu o sa aiba niciodata toate drepturile unui admin ,,logic ,,
    dar per total cred ca ar fii o gura de aer pentru voi …

  12. Unde am zis eu ca nu sunt troll? 😀 Prima data cand am intrat pe site-ul asta, aveam ganduri bune sa ajut lumea, dar cand am dat de trolli, si unul s-a luat de mine, a trebuit sa ripostez, si a doua zi m-am trezit cu contul in lista suspendatilor. O sa ma duc…unde sta mama ta? 😀 😀 😀

  13. @Apache vom face ceva in directia asta, te asigur. La momentul cand vom avea ceva implementat vom face si discutii cu utilizatorii responsabili pentru ca pot fi mai multe variante (un responsabil sau mai multi sau la gramada etc)

    Or sa fie sia colo niste probleme de orgolii si prioritati, ca sa spun asa 🙂

  14. Uite ca am descoperit si eu acest blog odata cu administratorul TPU (Catalin).Nu am fost interesat de ce se scrie aici(blog) pana acum ,pentru mine era mai interesant sa AJUT usherii pe TPU si…Catalinee ! Daca tot ti-ai luat pistol (new sheriff)atuci vreau sa vad cum functioneaza un singur cont la un singur IP.Sa inteleg ca se reduc conturile clona cu ~20 % din totalul de usheri TPU.Trebuia de mult facuta chestia asta . De multe ori am vrut sa inchid socotelile cu TPU din cauza unor usheri frustati sau suparati pe viata !Si inca ceva: ai grija la juniori cu cele 100 de raspunsuri pentru ca le poate da intr-o ora prin exemple ca -> Da; ce bine;de unde;cum;si ce daca;…adica cuvinte scrise la intamplare care de fapt nu ajuta usherul ->SPAM …mai bine sta un junior 10 zile si gata !Sa stea degeaba pentru ca nu poti rezolva o problema cu acelasi grad de inteligenta care a creat problema !
    Succes !

  15. @Nelul (#122)

    Nu mi-am luat pistol si nu vream sa fiu sheriff nici macar metaforic. :))

    Raspunsuri punctuale:

    1. Nu foloseste la nimic politia 1 cont = 1 IP. POti reseta un modem in 30 de secunde si obtii un cont nou.

    2. In schimb ca sa devii membru senior e nevoie de minim 10 zile. Iar daca cineva va pune 100 de raspunsuri irelevante nu va mai fi niciodata membru senior. O sa facem revizii manuale + un mecanism de raportari – lista cu membrii deveniti seniori, zi de zi.

  16. @admin , dar noi daca scriem k se transforma in ca . Asta intr’o intrebare , nu se poate face acelas lucru :-?? .
    Sau sa se ia masuri mai drastice pentru ca aici nu e un joc .

  17. @Lucian Vâlsan (kongeriket) (#78)

    Sugestii foarte bune. Pe aceasi lungime de unda ca Ryke si BRO. Le vom implementa in perioada urmatoare (max 2 luni)

  18. Cătălin , mulțumesc pentru lămuriri.
    (#35)Am spus că cineva o imită pe Brigaela , pentru că aceasta a folosit o formă greșită , și anume ”vi-o”, în loc de ”v-o”(#33).
    În cazul în care este într-adevăr ea, înseamnă că a făcut o greșeală de tastare.
    Chrisz , te-am văzut de câteva ori pe chat, însă nu aș putea să afirm că te cunosc. Știu doar că nu ești genul de user care stârnește conflicte :).

  19. ADMIN DECI IN 10 zile pot fi senior ? 🙂 BAI WILDSHOWER si ANTIKRIST eu zic sa nu ne lasam invinsi de aceasta INCREDIBILA bariera de 10 zile …:)) deja NOname tre` sa se simta in nesiguranta..am 3 funde d`alea dintr`un foc :))

  20. Utilizatorul ℭapone nu a pus nici o intrebare dar a ajutat comunitatea TPU.ro dand 82 raspunsuri! SHOW ME RESPECT :)) nici Catalin nu sa implicat asa cum o fac eu :))

  21. Erotique:La asta m’am referit, stii ca nu sunt genul care sa cauzeze probleme…Intr’adevar, nu ne cunoastem, dar stiu ca si tu esti la locul tau, chiar prea la locul tau :)…O mare greseala face cu chestia asta, sincer!

  22. @ErotiqueConseils Eu cred ca este Brigaela 🙂

    @User(Capone) Da in 10 zile poti fi senior. Dar atentie: asta implica si responsabilitate. Adica, daca in ziua a 11-a incepi cu porcosenii pe chat sau pe site se aplica suspendarea/blocarea contului.

    Mult spor la raspunsuri 🙂

  23. Capone:Pe chat erai prieten cu mine, te bagai in seama, si acum vii sa imi zici ca ma injuram de o saptamana?…Si cu cine ma injuram, ma rog?!…Print, ceva, ai?…Daca te referi la Sataninside, ne intelegem destul de bine si ne permitem sa mai glumim…Acum tu pozezi in victima, cand de fapt tu te luai de anumite persoane…Vezi’ti de treaba ta ca nu am chef de “bagatori” ca tine, care vor doar sa imi faca rau.

  24. Sincer, chiar nu pricep de ce atata circ pentru chat-ul ala!
    Asa cum spunea Catalin (#93), chat-ul e subsidiar.
    Exista vechiul/clasicul/eternul Messenger. De ce nu va porcaiti acolo pana nu mai puteti? Mai ales ca are optiunea Conferinta in care incape toata lumea. Inclusiv familia Satan.
    TPU e un fel de Yahoo Answers romanesc. Ati vazut careva chat pe Yahoo Answers? Nu. Deci, de unde atata incrancenare pe chat-ul ala?
    Ori intri ca sa ajuti sau sa fii ajutat, ori nu intri…daca le stii pe toate.
    Si…vin din nou cu o idee: In cazul in care functia de raportare va fi mai strict restrictionata, nu ar fi mai bine ca cei care au dreptul de a raporta sa aiba si posibilitatea de a muta o intrebare la categoria potrivita?
    Pentru ca, acum, geme site-ul de formulari de genul “postez aici, ca e mai accesat/ scuzati categoria”.
    Poate asa, ar invata si clopotzeii ca, daca posteaza FIX unde trebuie, sunt mult mai multe sanse sa primeasca un raspuns pertinent.
    In alta ordine de idei, la #43, am criticat robotelul stresant. Se poate face ceva in sensul ala? E cumplit de frustrant. Dupa ce ca dai vreo 6 click-uri ca sa poti raporta o intrebare, macar sa mai pieptanam putin ghicitorile…daca tot trebuie sa ne razboim cu robotelul neadaptat la normele europene (cum ziceam, nu stie limbi straine, analfabetu’ dreaq).

  25. Christ am zis eu ca nu ma luam de anumite persoane ?! insa tu pozezi in victima…ai si tu putina demnitate…Ryke a facut`o Jelli pretinde ca si ea desi a NEGAT si la o adica a dat`o la intors…vad ca tu ai tupeu incontinuare 🙂 nu fac printuri ca nu sunt militian 🙂

  26. Esti unul din acei troli, si normal ca vrei sa mai bagi si pe altii…De ce nu ma acuza altii?…Pentru ca nu au motiv!…Te’ai gasit tu (unul din “banda batjocoristilor”) sa ma acuzi ca am facut nu stiu ce…Du’te si vezi’ti de treaba…Stii vorba aia :Hotul neprins, negustor cinstit…Asa ca daca vrei sa faci ceva, fa’o cu cap.;)

  27. tanti ardnaxur1961 nu te`am vzt niciodata acolo in 2 luni decand sunt aici deci putin respect 😉 daca nu era chatul multi useri nici numai se inregistrau de la bun inceput DACA vreau yahoo answers ma duc acolo.Probabil ne confunzi cu copilul tau sa ne spui noua ce si cum tre sa facem si unde sa mergem.Este cumva site`ul tau ? sau de unde ai atata agresivitate?

  28. Catalin, multumesc pentru raspuns si pentru aprecieri 🙂
    Sper ca daca site-ul revine in oarecare masura la ce a fost la inceput, pe vremea cind eram doar citeva mii de useri, sa se intoarca si multi dintre “seniorii” care au parasit site-ul treptat, pe masura ce o lua din ce in ce mai rau pe aratura. Probabil isi amintesc multi de citiva, Bula, Monika, Zbenguici, ValiMocanu, SelfHelp…

  29. capone sufera cand nu e bagat in seama , cerseste atentie dar el nu isi da seama ce frumos il vorbesc cei de pe chat … a se aminti de sondajul ala facut de cei de pe chat 🙂

  30. Nu am confirmat, era doar un proverb…Dar nu ma cobor la nivelul tau, ca dau de petrol!…Ultimul reply pe care il vei primi de la mine!

  31. Wildshower nu stiu cum ai curaj sa afirmi toate astea cand tu te`ai dat drept fata ca sa ai parte de atentie …:| sper ca antikrist sa inteleaga si sa raspunda la 100 de intrebari…sper ca tu sa nu o faci…oricum nu te duce capu` 😉

  32. Ce tot inseamna ma suferinta asta cu nu ma cobor la nivelul tau ? la ce nivel esti tu ma ? 😐 esti un simplu oarecare ….imi stii tu mie nivelul ? ma cunosti ? 😐 am zis doar ca ai un tupeu fantastic sa te plangi pe aici ca esti tu user corect si bla bla bla cand defapt esti la fel ca noi aia de pe lista rusinii .

  33. @capone habar nu ai , confunzi lumea, dar ce … te deranjeaza adevarul ? ca esti un bagator in seama si ca toata lumea rade de tine ? 🙂

  34. Aero, ok. N-am stiut, dar de vreme ce mi-o spune si Andraxur, greseala mea (vorba aia, omul cit traieste invata). Pica punctul 4 si ramin celelalte.

  35. ce om de treaba se da capone pe aici :)) dupa ce ca pe chat injura si ameninta lumea ca intra peste ei in casa , era el jupanul chatului =)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.