TPU Blog

1. In primul rand La multi ani, tuturor Alexandrelor si Alexandrilor. (Si mai ales mamei mele, pe care nici nu am avut timp sa o sun astazi – o voi face in curand cand plec de la munca)

Ce s-a intamplat astazi la TPU:

1. Dupa cum ati vazut am incercat sa raspund celor mai multi dintre voi: pe blog, pe site, pe conturile de email. Pe IM nu am sa va adaug pentru ca altfel inseamna ca o voi lua razna. Sorry 🙂

2. Marea curatenie a inceput cu segmentarea intre membri juniori si membri seniori. Pentru a cerne apele am stabilit ca un membru junior ramane membru junior pana la momentul in care scrie 100 de raspunsuri. Cu un minim de 10 zile de juniorat.  In plus, in curand vom introduce si o conditie de peer review/ peer acceptance – cum zice englezul 🙂 Cu alte cuvinte un numar de X membri seniori (alesi prin tragere la sorti) vor putea decide daca un membru junior merita sa se bucure de statutul de senior – asta ceva mai incolo

Ce nu poti sa faci ca membru junior. Nu poti sa faci trolling in esenta:

– nu poti sa postezi pe chat

– nu poti sa votezi si sa raportezi

– nu poti trimiti mesaje private

Poti insa sa te implici in comunitate si sa dovedesti ca ai ceva de spus.

3. Tooluri pentru o mai buna monitorizare a site-ului. There is a new sheriff in town, dar se pare ca imi trebuie si pistol :)) Cu alte cuvinte niste mici jucarele care ma vor ajuta sa imi dau seama cine face conturi clone, cine posteaza de pe mai multe conturi si tot asa. Deocamdata am vreo doua jucarele de genul asta. Si colegii programatori imi promit altele pana la finalul saptamanii.

4. Categoria Religie

Personal, cred ca diferendumurile religioase sunt una dintre cauzele conflictuale cele mai des intalnite. La nivel personal si la nivel social. Cred ca e majoritatii oamenilor le este greu (daca nu imposibil) sa respecte alteritatea altora – indiferent daca sunt teisti, atei sau agnostici. Am facut aceasta categorie insa depinde de voi daca va fi un forum de discutie civilizata sau inca un camp de bataie.

Cum ii spuneam si Emei in raspunsul la emailul ei, personal sunt agnostic. Adica nu cred ca exista o proba care sa valideze (sau sa invalideze) existenta lui Dumnezeu. Dar, in ciuda acestui fapt sau poate tocmai din acest motiv, aleg sa imi duc viata dupa niste standarde morale.
Asta nu inseamna ca am probleme cu oamenii care cred in Dumnezeu. Sau oamenii care nu cred, care sunt atei. Am prieteni si printre unii si printre ceilalti si din punctul meu de vedere aceasta distinctie e mai putn importanta decat culoarea parului. Ceea ce conteaza e sa fim oameni cu totii.
E important sa ne respectam reciproc. Si atunci cand ne chestionam unii altora presupozitiile, sa o facem in mod rational, decent, fara atacuri la persoana.

Atata timp cat aceste cerinte vor fi indeplinite, cred ca poate exista armonie intre oameni.

Asadar am facut aceasta sectiune (acum functionala) si sper ca oamenii o vor utiliza fara insa a abuza unii de ceilalti. Asa sper.

Multumesc,
Catalin

264 thoughts on “Marti 30 august

  1. @Aяiii (#192): Faptul ca unii posteaza la Shopping intrebari care merg perfect la Tehnologie nu justifica infiintarea unei noi categorii, si mai restrictive. Si-asa copiii posteaza fix unde au ei chef, cu scuza aia ilogica “e cea mai accesata”.
    @Ray (#194): Chestia cu expertii care trebuie sa aiba activitate in TOATE domeniile, mi se pare ceva pe sistemul “omul nou, multilateral dezvoltat”. Nimeni nu poate fi expert in toate domeniile, ce naiba! Mai ales la cat sunt de eclectice. Iti dau exemplul meu: sunt categorii pe care nu le accesez niciodata, pentru ca imi cunosc limitele; mi-as prinde urechile, pur si simplu. Asta nu inseamna ca nu sunt domenii in care ma pricep foarte bine si pot da NUMAI raspunsuri pertinente.
    Ce facem? Facem experti in dat cu parerea?
    Cat priveste acordarea sau retragerea titlului de expert in functie de numarul de raspunsuri castigatoare/unitatea de timp, iarasi e ceva foarte subiectiv, atata timp cat cel care intreaba/alege raspunsul castigator, de foarte multe ori, habar n-are ca a ales un raspuns complet gresit. Deci…pot eu sa-i spun clopotzelului ca “varza” e substantiv, pana sta vantul; daca pe el l-a convins alt clopotzel ca e verb, verb moare in mintea lui.
    Eu ma lovesc de chestii de genul asta atunci cand cineva cere cate o traducere si premiaza un raspuns marca Google Translate. Stim cu totii ca ala e complet pe dinafara.

  2. @ardnaxur1961: Că e subiectiv sau nu e irelevant. Nu înțeleg cum de nu vezi asta. Oricum, dacă ajungi să îndeplinești condițiile impuse de mine înseamnă că deja nu mai e vorba de subiectivitate și noroc. Omiți imaginea de ansamblu.

  3. sunteti de acord cu infiintarea categoriei “Fantezii bizare” eo zik ca e o idee super buna. Fiecare isi face un cont anonim si acolo da frau imaginatiei si de ce nu sa imparta experientele lui sexuale.

  4. @Aero (#194)
    Da, ai dreptate in legatura cu expertii. Nu stiu ce a fost in mintea mea sa spun asta. Poate e mai bine ca acest titlu sa fie eliminat PERMANENT. Inca o data imi cer scuze pentru ideea mea proasta. (dupa cum a zis si @Brigaela, omul are drept la macar 5 minute de prostie pe zi).

  5. Elasexygagica , sa se elaboreze o categorie “fantezii/bizare” doar pentru ca tu esti virgina? Pentru eludarea problemei poti apela fara nicio ezitare la mine. Lasa naibii categoria, aia nu-i pipaibila…ca mine!!!

  6. @ardnaxur1961: Da, a fost greşeala mea când am folosit sintagma “absolut toate domeniile”. Recunosc.
    Ceea ce voiam cu adevărat să spun este că nu se poate realiza o acordare a titlului de expert numai pe baza unei singure categorii. E imposibil.
    Până la urmă, trebuie să ai o oarecare varietate în răspunsurile tale.

    Iar în ceea ce priveşte a doua chestiune, sunt perfect de acord cu tine! De multe ori am stat şi am tradus un text în engleză, sperând că odată cu statutul meu de olimpic la respectiva materie îi voi fi de folos respectivului om, şi m-am trezit că fundiţa i-a fost acordată direct unui răspuns gen Google Translate.
    Nu sunt genul de om care îşi vinde sufletul pentru o răsplată, dar e frustrant să vezi naivitatea celor de pe site.

    În principal, chestie e subiectivă. Dar oare există ceva ce putem face astfel încât să le îndreptăm atenţia către adevăratele răspunsuri folositoare?

  7. Mai @Aяiii fantezia este un lukru minunat, si poate sfaturile la aceasta categorie te vor ajuta sa ai o viatza sexuala mai buna

  8. @Elasexygagica: Dacă înfiinţăm categoria asta a ta cu fantezii, vom ajunge de unde am plecat.
    Parcă voiam să scăpăm de obscenităţile gratuite!
    Tu ce crezi?

  9. a vorbi despre erotism nu este chiar obscen, mai ales daca categoria permite, e ca un “dragoste si sex 2” numai ca mai tandru.

  10. in plus am o propunere pt categoria religie dar voi posta intrebarea knd mi se termina perioada de suspendare.

  11. De ce @Aяiii?E categ mea preferata, o ador, si cred ca o categorie de fantezii iar mai potolii pe copii:D sunt sigura:X

  12. @Elasexygagica
    Pentru ca lumea pune numai intrebari stupide. Il voi contacta pe admin sa vorbim despre categoria asta.

  13. @Aяiii: Şi ce rezolvi dacă desfiinţezi categoria “Dragoste şi Sex”? Crezi că doritorii nu se vor putea muta pe “Adolescenţi” sau pe “Conversaţii”?
    Crezi că s-a umplut site-ul ăsta de prostii şi nu mai se găseşte loc?
    Tot raportarea obscenităţilor şi a aberaţiilor rămâne cea mai bună soluţie.

  14. Inteleg, din postarea ACEASTA de pe blog, ca membrii juniori nu au, printre altele, dreptul sa voteze.
    Atunci, cum se explica faptul ca acest membru ( https://www.tpu.ro/utilizator/gygi)
    Care a umplut categoria Religie cu o turma de intrebari…hai sa le zic “bizare”, ca sa nu ziceti ca-s a dracului, voteaza la greu (are deja 12 stupizi acordati cu darnicie)?
    Parca era vorba ca mai limitam un pic trollingul si plictisitii de lume si de viata!

  15. Cand ma plictisesc vin aici pe blog =))) . Gata cu plictisela ! Faceti juniori,seniori,mumii,nou-nascuti,ce vreti voi . Site-ul oricum nu-si revine :)) . Nu va mai fii niciodata ca atunci cand am venit eu pe site [acum peste doi ani] . Si e clar de ce : acum sunt mult prea multi utilizatori . Poate suna stupid,dar inainte,daca o persoana lipsea doua-trei zile de pe site ii simteai lipsa,pentru ca poate ii urmareai raspunsurile sau dadeai peste ele fara sa vrei.Acum rareori vezi raspunsuri ale utilizatorior mai vechi…Oare de ce ?! Pentru ca daca vrei sa raspunzi serios,iti tocesti nervii degeaba :)) . De aceea de multe ori pana si cei cu ceva in cap raspund in batjocura si fac misto [ex. Flav] . Inainte nu cereau toti disperatii fundite,nu se dadeau voturi aiurea,nu se faceau o gramada de conturi pentru a vota aiurea sau a iti da singur fundite,nu erau atatia experti [multi si prosti,dupa parerea mea:))],nu erau intrebari atat de idioate si nici raspunsuri tampite. INAITE ERA BINE,ACUM NU E . Va agitati degeaba .

  16. cei care erau pe tpu doar pt chat (useri normali nu trolli) sa ii multumiti domnului tenita ca v-a distrus chatul si nu da doi bani pe voi 🙂 grasule lumea tre’ sa stie cine esti 😀

  17. @ardnaxur1961, daca tot veni vorba de categoria Religie, cum iti explici faptul ca unii utilizatori, care au cerut in mod repetat aceasta noua categorie, motivand ca astfel pot evita intrebarile “crestinopate”, activeaza acum plini de zel la categoria mai sus mentionata, aratandu-si dispretul fata de respectivii “crestinopati”, de la inaltimea peidestalului lor, de oameni inteligenti si rationali?
    Stiu ca nu sunt nici trolli, nici plictisiti de lume si de viata, dar ma intreb totusi din ce categorie de oameni fac parte cei ce spun ceva si fac altceva.

  18. @Zeul Chatului , chatul a fost creat la cererea noastra ,dupa ceva rugaminti desi adminii nu considerau ca era necesar un chat pentru ca nu asta e scopul site’ului TPU . Si asa si este .

  19. De la o vreme se posteaza numai intrebari stupide si irelevante la Dragoste & Sex. De aceea, eu cred ca e mai bine ca sa se transforme numai in Dragoste, sau sa fie stearsa permanent. Parerea mea.

  20. @Silvia Nu sunt de mult pe site(1 an) dar si eu observ o mica schimbare9in rau). Flav nusi mai bate capul e cel mai destept doar se amuza.
    @petruclaudiu78 E normal se mai amuza si ei sau dezbat acest subiect(si tie iti place)
    @Aяiii D/S Si Adolescenti pot fi desfintate asa o sa eliminam o mare parte din troli.Nimeni nu mai posteaza cum trebuie la categoriile astea.
    @Elasexygagica Cati ani fato??:))Si ma mir ca te satisfac si siteurile acum 😐

  21. Na acum mai invatam cate ceva si din TPU,nu numai majoritatea intrebarilor si raspunsurilor de prost gust.:)
    Foarte bine ca ati intervenit,altfel nu se mai putea.:):):)

  22. @MaDoareIn1DeTotCeEInJurulMeu
    Categoria Adolescenti poate sa ramana, nu-i nicio problema, dar cu D/S da. Numai pe asta as desfiinta-o.

  23. Și, @Chrisz, ce e mare greutate să răspunzi la 70 de întrebări(că am înțeles că deja ai 30 de răspunsuri), în loc să stai și să te revolți aici ? 70 de răspunsuri le dai într-o zi și apoi poți zburda pe chat zi și noapte.

  24. @alicecullen
    La aceeasi intrebarea i-am raspuns lui @Ray:
    “Nu neaparat sa rezolv ceva, dar nu vreau sa se mai simta asa satisfacuta @Elasexygagica. :))”

  25. Decat sa ma simt obligat sa raspund la intrebari, stiind ca doar asa pot intra pe chat, mai bine nu mai raspund…Pe voi va doare undeva, sunteti seniori, dar sunt si juniori care merita sa comunice pe acel chat, care isi vede de treaba lui, chiar daca raspund mai rar la intrebari…Nu e nici o revolta, ca nu am scos oamenii din casa, ci doar imi spun parerea personala (am dreptul, nu?)…Imi mentin parerea ca nu e chiar bine aceasta decizie!

    P.S.:Daca ai ceva cu mine (inca) spune’mi in fata!…Daca nu, lasa’ma sa’mi spun punctul de vedere, asa cum o faci si tu!

  26. Eu mă întreb dacă am putea să ne bucurăm de facilitatea de a putea debifa un calificativ.
    Spre exemplu:
    Aleg calificativul stupid pentru o persoană, dar vreau să debifez acest calificativ (crezând că merită doar nefolositor)
    Cătălin, ce zici?

  27. @ardnaxur1961((#239), te intreb pe tine, pentru ca nu e vorba de “ei”, ci de “voi” (“tu” faci parte din categoria la care am facut referire).

  28. Catalin,ne-ai promis ca inchei postul asta si incepi altul in care ne spui ce minuni ai facut! Astept!(Este adevarat ca ai promis in scris aici pe blog si apoi ai sters postarea! Inseamna ca nu o sa fie asa?)

  29. Servus tuturor! De la probleme arzătoare, care ar fi trebuit dezbătute cu simțul răspunderii (așa cum au deputat discuțiile) s-a ajuns tot la o polemică de piață (ca să mă exprim civilizat. Sunt de acord cu @Eliana. O seară cu zâmbet și gânduri limpezi să aveți!

  30. @Elianna Nu, Elianna, nu v-am parasit, te asigur. Iar ideea ca as fi sters vreo postare mi se pare clar o provocare. Din pacate pentru unii, din fericire pentru cei multi saptamana aceasta am sters sau suspendat multe conturi.

    Cat priveste dezvoltarile:
    – deja comunicata implementare a limiterilor pentru membri juniori
    – maine implementarea unui mecanism de eliminare a clonelor si evitare a duplicarilor de nickuri
    – tooluri mai bune in admin pentru a vedea cine o comite

    Voi posta o data pe saptamana update-urile (sau minunile, cum le spui tu). Acesta e ritmul in care vom face imbunatatiri.

    De asemeni la un moment dat vom deschide un mare sondaj pe tema implicarii mai mari a membrilor foarte-foarte dedicati. Atunci chiar voi dori sa aflu opinia ta pe aceasta tema.

    Sunt optimist ca in maxim doua luni (oricum pana la aniversarea a 3 ani de TPU) vom avea o comunitate mult mai curata. (Nu ideala, repet – pentru ca nu vom avea cum sa schimbam natura umana 🙂

  31. @Ryke Da Ryke, e o idee buna – vom nota toate sugestiile si le vom implementa in ordinea prioritatilor si a posibilitatilor tehnice (adica sa nu rupem serverele din cauza unei functionalitati sau a alteia)

  32. “…sondaj pe tema implicarii mai mari a membrilor foarte-foarte dedicati”.
    Intrebarea mea, cum se va stabili cine sint cei foarte dedicati? Asta pentru ca de mai multe ori s-a propus ca expertii sa capete “puteri sporite” si lucrul asta nu e chiar corect, avind in vedere ca trebuie facuta o selectie intre experti. Nu toti expertii sint experti. O parte sint maturi, obiectivi, au cultura generala si experienta de viata, iar unii chiar studii de specialitate, care-i califica pentru domeniul pe care il abordeaza preponderent. Dar sint si destul de multi experti, care au fost numiti efectiv pe criterii de prietenie, fara sa aibe nici unul din atributele enumerate mai sus. Eu unul, din 2009 de cind sint pe site, am vazut doar o mina de oameni care chiar merita sa fie ascultati cind vorbesc… cind vorbesc despre lucruri serioase. Bula, Monika, Andraxur, Mariana, Ioandelasal, Brigaela, ValiMocanu, Psiholoaga, Zbenguici, Hep Hap etc (n-o sa-i insir chiar pe toti, dar sint convins ca esti de acord cu lista asta si nu excluzi pe absolut nimeni din cei enumerati de mine). Oamenii astia chiar merita titlul de expert.
    Acum, daca tot vrei sa faci o treaba si sa alegi niste useri care sa se implice mai mult, dindu-le “puterile alea sporite”, ar trebui in primul rind sa faci o departajare in rindurile expertilor. Asta ca sa nu retragi titulatura nimanui (sa nu se simta ofensat), dar nici sa-i pui pe toti pe picior de egalitate, pentru ca asa cum am aratat, pe parcursul celor aproape trei ani care au trecut, s-a vazut diferenta dintre ei. Well, poti crea un nou rang “Expert de rang I”, pe care nu-l mai atinge nimeni, decit dupa o perioada considerabila (sa zicem minim sase luni de activitate), perioada in care se poate vedea clar ce fel de om este. Parerea mea ca vor fi toti fericiti si vei avea si userii de incredere de care ai nevoi sa mai faci oarece ordine pe site.
    The end 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.