| anais13 a întrebat:

Buna! A terminat cineva pe domeniul finanțe-bănci? Eram curioasa dacă se găsește de munca.
Sunt in dilema dacă sa rămân pe finanțe sau dacă sa trec pe contabilitate. Îmi place pe finanțe dar totusi nu vreau sa fiu șomeră cu diploma.
M-ar interesa in mod special sa-mi răspundă persoanele din zona Iasi-neamt, dar orice părere este binevenita! Va rog sa-mi răspundeți doar dacă lucrați sau dacă ați terminat in domeniu. Multumesc anticipat!

5 răspunsuri:
| Spo0ky a răspuns:

Finante Banci Si Contabilitate sunt profile foarte asemanatoare dar contabilitatea fiind profil mai greu. Cand e vorba de angajare la firme se uita ca ai terminat profil Economic -> cu ce specializare : Finante, sau Contabilitate conteaza mai putin.
Dar oricum, slabe sanse sa gasesti asa din prima o perioada sigur vei fi somera, sau te vei angaja pe alt domeniu.

| anais13 explică (pentru Spo0ky):

De ce slabe șanse? Eu stiu ca fiecare după ce termina o facultate, cauta pe domeniul pe care a terminat. Nimeni nu se arunca in alt domeniu

| SpiridusulTuca a răspuns:

Se gaseste dar nu cred ca ce vrei tu. Adica poti sa mergi la anaf si lucrezi gen ca la call center pe putini bani. Contabil poti sa cauti tu firme mici si ai independenta

| Spo0ky a răspuns (pentru anais13):

De cautat cauta, dar de gasit nu e atat de simplu. La firmele mai importante cauta angajati cu experienta, nu proaspat absolventi care nu stiu nimic, Ce inveti la facultate nu e identic cu ce o sa lucrii practic la job.
Insa sperante poti sa ai, sunt firme care cauta special proaspat absolventi dar sa nu te astepti sa salarii mari. Cat o caserita cu 12 clase la un supermarket.
Iasi e oras devoltat ai posibilitati, insa si concurenta e mare
Conteaza sa ai pile, iar ca fata sa arati bine.

| anais13 explică (pentru Spo0ky):

Toată lumea pleacă de jos! Nu ma astept la salarii mari pentru ca e normal sa-mi plătească pe cât stiu, nu pe cât as putea sti. Este important ca salariul sa fie din ce in ce mai mare odată cu experienta, atât.