| Lolitaoaoao121 a întrebat:

Buna TPU! Parere despre ramura Energetica-facultatea Politehnica București, de la cineva cunoscator/student? Este un domeniu de viitor/respectabil? Ce sanse are un student tocmai iesit din bancile facultatii?
de asemenea, masterul ridica semnificativ șansele la un salariu mai bun, sau mai mult ajuta pentru consolidarea propriilor informatii? Daca se poate un raspuns detaliat despre orice legat de ramura energetică, va mulțumesc anticipat!

2 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Ma nene, daca o iei asa, nicio facultate nu e de viitor. Adica nu-ti garanteaza o slujba.

| MagicOneT a răspuns:

Domeniu de viitor? Probabil, cel putin asa ne mint profesorii de acolo la fiecare prezentare.

Sanse sunt, lucruri se invata, depinde si cat de mult esti dispus tu sa acaparezi informatii.

Masterul e un mit la orice universitate, nu-ti creste nimeni salariul doar pentru ca l-ai terminat. Nu vreau sa zic ca nu ajuta, pe mine nu m-a ajutat, poate pe altii da (cu toate ca eu nu stiu cazuri). Consolidare de informatii? Dupa 8 ore la job, doar de consolidare de informatii ai nevoie tu seara la master.

Ca idee... Din toti colegii pe care ii stiu, foarte putini si-au gasit job decent in domeniu energeticii, nu ca nu ar fi joburi, doar ca sunt prost platite (unii zic ca doar primii ani, la inceput, eu cred ca in general). Cu toate astea, multi ne-am indreptat spre firme mari din alte domenii conexe, de la electrotehnica la automatizari, unde ii intereseaza doar sa fi terminat o facultate tehnica.

Trebuie doar sa ai flexibilitate si sa fii deschis la oportunitati.