| App12 a întrebat:

Bună ziua, mă confrunt cu o situație destul de urata la locul de muncă. În urmă cu 9luni m-am angajat la o firmă, unde mi s-a promis salariu plus bonus din vânzări.Salariul îl iau lună de lună, însă bonusul încă nu am văzut.si nici contractul de muncă nu l-am semnat sau văzut până acum. Ce pot face să îmi recuperez bănuții?

5 răspunsuri:
| gllopel a răspuns:

Bonusul din vanzari se da daca ai depasit un anumit plafon. Nu la un produs vandut timp de 10 zile.
Dar daca nu ai semnat contractul, lucrezi la negru.
De 9 luni? Situatia urata este ca nu ai carte de munca si implicit nici vechime. An pierdut la pensie.
Reclama la ITM lipsa contractului de munca. Altceva nu ai ce.

| siriusblack98 a răspuns:

Nu esti foarte inteligent/a daca accepti asa ceva de 9 luni de zile. Mi se pare incredibil cum eu am plecat de la joburi BUNE in multinationale gigantice pentru niste motive absolut infime comparativ cu ce ai tu parte si totusi tu te agati de un amarat de job care nici contract de munca nu iti face. Tot ce poti face e plangere la ITM dar o sa va luati amenda si tu si patronul, el ca nu ti-a facut contract iar tu ca muncesti fara contract.

| darrio2007 a răspuns:

De 9 luni lucrezi fara contract? Fraier cu F mare.
Daca patronul nu vrea sa iti dea banii, să fii sănătos, nu ai bază legală să ii recuperezi.

| App12 explică (pentru siriusblack98):

Bună,contract am deoarece am poprire pe salariu. Dar nu l-am semnat și nici nu l-am vazut

| Cipi1212 a răspuns:

Bonusul a fost inclus in contract?