| Stefiiiiiiii2828636229 a întrebat:

Eu vreau sa merg la un liceu din afara bucurestiul. Insa media mea de admitere este 8 iar pentru liceul ala imi trebuie 9. Prima data intru la un liceu din Bucuresti si dupa primul modul am in plan sa ma transfer la liceul pe care il vreau din alt oras. Da, voi schimba si profilul si stiu ca va trebuii sa dau teste ca sa merg pe alt profil. Oare daca la inceput nu aveam medie, acum pot? Adica se ma ia in considerare la ca inceput nu as fi putut intra? Oare daca merg la olimpiade dau iau numai 10 in primul modul, se va tine cont de ele si ma va lasa sa intru?

2 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu poti face ce vrei, deoarece n-ai media de admitere necesara.
Doar dupa cl. a IX-a vei putea solicita transferul si doar daca media de promovare a clasei este cel putin egala cu a ultimului promovat din clasa de transfer. De asemenea, deoarece schimbi profilul, va trebui sa reusesti la examenele de diferente, daca nu reusesti transferul se anuleaza.

| siriusblack98 a răspuns:

1. NU te baza pe notele de 10 de la olimpiade ca nu vor cantari prea mult in decizia conducerii liceului.
2. Notele de pe primul modul sunt aproape irelevante sa stii, tot media de la Evaluarea Nationala o sa aiba cea mai mare greutate in ochii acelui liceu in situatia ta.
3. Ca sa stii la sigur daca ai sau nu sanse, roaga-ti parintii sa vorbeasca la secretariatul acelui liceu, care le vor face legatura garantat cu directorul si el/ea iti va putea spune sigur daca ai sau nu vreo sansa pentru ca o sa fie si in functie de cate locuri libere vor mai avea SAU daca vor mai avea. Un liceu care are nota minima de intrare de 10 (ca exemplu) sa stii ca accepta elevi si cu medii mai mici daca au locuri goale. Un liceu are mult mai mult de pierdut daca nu reuseste sa atraga minimul necesar de elevi decat daca accepta cativa mai "slabi".