| Napster123 a întrebat:

Salut. Am nevoie de niste pareri, va rog. As vrea sa fac cursul de ''Tehnician Echipamente de Calcul și Rețele''. Vreau sa stiu, va rog, daca este o meserie de viitor. Tin sa mentionez faptul ca nu am experienta in domeniu - cat de greu o sa fie sa-mi gasesc un loc de munca, odata cu finalizarea cursului?

Multumesc anticipat.

2 răspunsuri:
| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Echipamente de Calcul inseamna PC-uri, calculatoare, chiar Xbox si alte echipamente gaming.
Ai macar 1 echipament din cele enumerate? Prietenii tai au cel putin un echipament de genul?
Se strica, trebuiesc reparate. Vor instalat un Windows, Unix, vor recuperate date etc.
Exista cerere, deci exista viitor.
Iti poti deschide propriul punct de lucru (dupa ce aduni experienta)
Pana si televiziunea, internetul au nevoie de astfel de tehnicieni. Instalare, configurare routere etc.
E de mare viitor. Urmareste si tu putin anunturile de pe piata muncii.

| Maskatu a răspuns:

Tot ce ține de IT, rețelistică și suport tehnic este în continuă creștere. Companiile mari și mici au nevoie de oameni care știu să instaleze, întrețină și securizeze rețele. Meseria e foarte practică: te ocupi de computere, imprimante, routere, switch-uri, cablare, mentenanță etc.

Chiar dacă nu ai experiență, dacă te implici serios în curs și faci practică reală, ai șanse bune să te angajezi.