| Andrei1903 a întrebat:

Salut.Daca termin facultatea de inginerie aerospatiala, am oportunități de alegere in profesia mea? Nu neaparat in România.Ce părere aveți?

9 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Trebuie sa stii ca nicio facultate nu-ti asigura angajare. Sunt prea multi cu diploma fata de cate posturi sunt.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

De exemplu sunt unii cu diploma de medic, dar nu au fost admisi la rezidentiat si nu stiu unde sa se angajeze.

Nici macar diploma de inginer softist nu asigura angajarea.

| johnnny123 a răspuns:

Oportunități vor exista întotdeauna. Dar asta nu înseamnă că dacă termini facultatea gasești imediat un job la Lockheed Martin. Depinde cât de bun vei fi, cât de mult te vei zbate, cât noroc vei avea, etc.

| angel6lust a răspuns:

Te poți angaja ca inginer la Forțele Aeriene Române, sau la aviație civilă, dar evident, nu ca pilot.

| GligoresiLaruca a răspuns:

Cunosc pe cineva care a renuntat dupa primul an.Nu ca ar fi grea.

| REMiXPaLTaLK a răspuns:

Cea mai buna oportunitate este sa al cauti pe ELON MUSK si sa ai spui ca vrei sa pleci pe Marte. > X.com/ElonMusk, pagina oficiala.

| MarzacIon a răspuns:

Eu in urma cu 20 de ani credeam ca daca termin facultatea si un master voi avea un job bine platit si o viata buna. Surpriza! Nu faci nimic cu ele in tara asta. Ai nevoie de relatii! Si cred ca de relatii ai nevoie peste tot in lume cand cauti un job, nu doar in Romania.

| Andrei1903 explică (pentru MarzacIon):

Dar în opinia ta recomanzi acesta facultate? Și în afară dacă studiez domeniul

| MarzacIon a răspuns (pentru Andrei1903):

Eu iti recomand sa faci o facultate care iti place, care te atrage, nu ce spun prietenii sau parintii. Daca asta iti place, asta trebuie sa faci. In plus, cand te angajezi undeva, la corporatie, un SRL romanesc sau la stat, ti se cere o diploma de licenta la o facultate, nu neaparat de profil. Eu cu Facultatea de Turism, nu am lucrat 1 zi in Turism, am fost in cele mai mari trusturi de Media din Romania. Daca ma intrebi care au fost cei mai faini ani din viata mea, iti spun ca au fost cei ca student la Facultatea de Turism, nu regret nicio clipa, mi-a placut enorm. Asadar, nu sta pe ganduri, urmeazati visul.