| bilala a întrebat:

Salut! Recent am fost la un interviu la Altex pentru un post de casier și am trecut de el. Mi s-a spus că există un salariu de bază (nu foarte mare), iar bonusurile vin în funcție de atingerea unor target-uri de vânzare lunare, pe baza unui cod personal.

Sunt student și m-ar interesa un job de vară pe care să-l pot continua part-time și din toamnă. Totul pare OK, dar ce mă nelămurește este partea cu target-ul: ca să primești bonusul, trebuie să ai vânzări semnificative pe codul tău.

Întrebarea mea pentru cei care lucrează sau au lucrat la Altex: ca și casier, ai vreo șansă reală să atingi target-ul lunar, sau doar consultanții reușesc asta? Am auzit că vânzările mari sunt deja trecute pe codul colegilor din magazin, deci nu prea ai ce să mai pui pe codul tău la casa de marcat.

Orice sfat e binevenit. Mulțumesc!

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Tu vrei sa muncesti sau nu?
Nici macar nu ai incercat jobul si deja te plangi de ceva ce chipurile ai auzit...
Bonusul este strict legat de cat esti tu de politicoasa si buna sa servesti un client, ca de asta depinde bonusul ala.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ce varsta ai? Daca ai gasit acest job la Altex si iti place, du te si incearca, nu te astepta din prima la salariu mare, salariul crezte in functie de tine de performanțele tale, tu trebuie sa faci tot ce poti sa atragi clientii, sa fi politicos sa vorbesti frumos cu clientii si sa iti faci treaba cit mai bine. Fiind casier lucrezi cu foarte multi bani, trebuie sa stii sa dai restul corect inapoi si sa nu furi.In rest te vei adapta.

| MistarGoGu a răspuns:

Curios? La casier sa ai Target? Sigur te-ai exprimat corect? Tu doar încasezi niște bani de la clienți! Decizia de cumpărare este la ei! Eventual consultant de vânzări poate avea target! Acolo poți " vrăji " un client sa cumpere de 100 Lei sau de 500 Lei!

| lauboss a răspuns:

Salut, am lucrat eu în Altex un an si 4 luni, ca și vânzător pe sala pe partea de negre (televizoare). Iti zic din start ca da, ai targhete de vânzări ca și casier, singura varianta sa îl atingi e sa te înțelegi cu colegii de pe sala sa mai pună vânzările pe tine, oricum e mult mai mic target-ul ca și casier fata de vânzător. Alta varianta sa vinzi și tu ceva sunt ceva produse ce mai sunt pe lansa casierie (gen baterii, becuri, orice mizerie) sau sa vinzi extra garanții de unde iei un mic procent (cred ca era 15% din valoarea extra garanției, nu mai rețin exact). Deci pe scurt dacă nu te ai bine cu un 2-3 colegi sa te ajute cu target-ul e mai greu așa, asta depinde se de care magazin e vorba, dacă e vânzare multa sau nu. Iti mai zic un mic secret, se face inventar și sigur iasă chestii pe minus, asta e cea mai mare mizerie și hoție ca trebuie sa plătești din buzunarul tău, Altex-ul nu-și asuma nici o pierdere de genul ca cică e grija ta și a colegilor sa nu se fure din magazin (de parca nu au camere și paza). Nu vreau sa te speri cu astea, e un adevăr pe care eu l-am experimentat, e un loc de munca bunicel, ca și casier e ok ca nu ai bătaie de cap cu aranjat marfa, preluat marfa, inventare (cel putin așa era când lucram eu) iar din ce am auzit de la foștii colegi de când am plecat au băgat tot mai multe reguli aiurea și s-au cam stricat treburile (am plecat de 3 ani). E o companie ce nu lasă de la ei ci se leagă de cei mai mici, într-un fel e ok dar asta depinde mult de cine e director de magazin dacă vrea să-ți facă ziua mai grea sau nu. Iti zic sincer, da ar merita ca și casier pentru început dar sa nu-ți pui speranțe extrem de mari ca e un dream job ca nu e. Dacă mai ai nevoie de ceva sfaturi legate de aceasta companie, just hit me up, o cunosc destul de bine. Spor!

| Aszcde a răspuns:

Casierii au targhet? Ei depind de consultantii din magazin.
In alta ordine de idei, daca nu te multumeste numai salarul de baza, luat indiferent de targhet, inseamna ca nu te intereseaza postul.