| Sebygoon2007 a întrebat:

Salut, vapeul afectează vocea? Și da în ce sens, am întrebat persoane și sunt păreri diferite, eu vreau să fac ceva în muzică ( trap ) și vreau Să știu dacă mă afectează. Și dacă observ ca mă afectează după 2 săptămâni sa zicem, pot dupa să îmi repar vocea să devin la normal?

9 răspunsuri:
| Ganderoaica a răspuns:

Cam greu. și vapeul face ravagii la voce (in sens rău). Mai ales dacă vreo să cânți. Îți dă la gât simptome ca la răceală, adică ți se inflamează și se irită. Mai bine nu condsumi din start. bbno$ debia și-a revenit după vape.

| Alex765431 a răspuns:

Salut. Da, te afectează, dacă consumi vape ţi se va irita gâtul, inflama. Poţi să îţi revii greu după ce ai consumat.

| Solane a răspuns:

Da, afecteaza. De ce sa astepti 2 saptamani daca poti renunta din start?

| Sebygoon2007 explică (pentru Alex765431):

Presupun ca nu e la toată lumea, gen am prieteni care fumează de 3 ani și nu au nimic la voce schimbat, dar eu dacă observ cv schimbat mă opresc instant și fac tratament să recuperez vocea normală

| Sebygoon2007 explică (pentru Ganderoaica):

Adevărat, dar în trap se folosește autotune și nu știu exact dar cred, dacă fumezi ca disperatu da ți se strică vocea, dar dacă fumezi rar …

| laptecucereale22 a răspuns:

Da daca vapezi foarte mult zilnic, la fel si cu tigarile, nu e acelasi lucru un pachet pe zi si o tigara pe zi

| Sebygoon2007 explică (pentru laptecucereale22):

De-asta zic dacă vapezi cu măsură și o dată la 2-3 zile, nu cred eu ca îți afectează vocea, sunt interesat de chestia asta ca vreau sa îmi creez o cariera în industria trap și nu vreau sa fiu afectat

| Ganderoaica a răspuns (pentru Sebygoon2007):

Pe mine la Igienă vocală la facultate m-a învațat că nu este vreo diferență între țigara "clasică" și vape etc. Că vocea din punct de vedere perceptuală va părea la început mult mai sexy, dar... va afecta coardele vocale cu care se produce fonația/cântatul, nu îi va ajunge că de la început a afectat coardele vocale false (vrea mai mult) asta fiind când încă vapezi doar ocazional.

| Ganderoaica a răspuns (pentru Ganderoaica):

Poți vedea mai multe despre consecințele fumatului pe termen lung și scurt în cartea asta: Rachael Gates (Author), L. Arick Forrest (Author), Kerrie Obert (Author) The Owner; s
Manual to the Voice: A Guide for Singers and Other Professional Voice Users, Oxford
University Press, New York, 2013