| MaybeJustMe a întrebat:

Salutare! Am o intrebare pentru curieri bolt food (sau alte firme).

M-am inscris si eu la ei printr-o flota. Nu e cu contract de munca, ca era ft scump pe saptamana, in schimb e cu ceva asociere. Si cumva la final de saptamana ti se trag ceva taxe in functie de venit (+10% comision flota).

Acum ce vreau sa stiu, trebuie sa mai declar ceva la anaf sau sa platesc eu ceva taxe din moment ce se trage ceva suma din contractul de asociere?
Asta 1. 2- am fost ieri in 2h nimic si azi in 2h nicio comanda. Chiar asa rau e pe bolt? ???? tot vad alti livratori, la mine nimic. Sunt deja in ecranul unde imi scrie ca se cauta comenzi. Trebuie sa mai fac ceva? Am toate bifate, gps vehicul etc.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai ce e acea asociere? Daca tu nu stii ce ai semnat acolo e greu sa iti punem noi. Ti-ai facut PFA, SRL?

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru suntserios):

Nu e PFA/SRL ci "angajat" pe comision - colaborare. Doar nu crezi că toți sri-lankezii și indienii, cum ajung in Romania hop-țop își fac PFA și SRL. Lucrezi direct cu flota.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru AsgaardSephiroth):

Aia sunt angajati la flota cu CIM, altfel nu au dreptul de a munci legal aici

| AsgaardSephiroth a răspuns (pentru suntserios):

Ceva de genul fac și acum. După marele scandal cu evaziunea din partea firmelor de curierat și mai ales a flotelor anunțurile de angajare s-au redus simțitor. Băiatul s-a angajat cu CIM direct la o flota.

| Cksihja a răspuns:

Păi mai întâi aștepți o oră două până intră comenzi, apoi după ce livrezi o iei de la capăt cu așteptatul și dacă ai noroc câștigi 5 lei oră cel puțin, 10 lei pe oră în medie și 20 de lei oră în zile bune și nu-ți vin comenzi dacă ai ecranul închis așa că ai nevoie de o baterie externă.