| mirunamih24 a întrebat:

Salutare, TPU! Am început recent o facultate, menționez ca e în alt oraș și fac naveta pe weekend, însă nu știu dacă să o termin sau să renunț să fac ceea ce vreau pe mai departe. Nu mă deranjează ideea să fac o facultate de a avea studii da nu prea mă ajută pe viitor dacă eu nu vreau profesoară și aș vrea să dau la școala de agenți, însă îmi e ca nu mă lasă părinții mei și dacă m aș apuca de pregătiri nu pot să continui și facultatea fiind în alt oraș. Niște sfaturi, cei care au mai fost în situații de genul, cum ați procedat?

6 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"a avea studii da nu prea mă ajută pe viitor dacă eu nu vreau profesoară și aș vrea să dau la școala de agenți...Niște sfaturi"

păi Miruna mamă, vorbește la modul serios cu tine insuți și decide-te ce vrei să faci.
Ori una, ori alta sau ambele dar pe rând

| Frank51 a răspuns:

Nu a spus nimeni că este ușor, pentru unii este ușor că sunt întreținuți de părinți, unii părinți chiar cumpără un apartament copilului. Alți copii sunt nevoiți să muncească sau să stea prin cămine.

Cel mai important sfat este cel pe care ți-l dai tu singură, ia-ți o zi liberă fără să faci nimic, ia un caiețel și începe să scrii ce vrei să faci cu viața ta, studii, cursuri, șamd. Avantaje dezavantaje, ce îți place să faci, ce nu, ce ai face pentru bani, ce nu, etc. Poate iei în considerare alte țări, alte domenii.

| Cksihja a răspuns:

Eu zic să te gândești bine ce vrei să faci decât să faci o facultate degeaba pentru că nu-ți place și să pierzi 4 ani mai bine alegi ceva ce te pasionează, gândește-te cum să ai studiile potrivite și experiența necesară pentru a intra pe piața muncii undeva unde îți place.

| PureceOvidiu a răspuns:

Acolo in oras nu poti sa iti iei o chirie si sa te ocupi de ce doresti tu + facultate?

| mirunamih24 explică (pentru PureceOvidiu):

Nu îmi permit o chirie, trebuie să rămân tot cu pregătirile în oraș la mine

| PureceOvidiu a răspuns (pentru mirunamih24):

Ai Instagram sa incerc sa te ajut acolo?