|

Sunt clasa a 9a si vreau sa urmez o cariera in jandarmerie/politie/pompieri/militar sau orice altceva ce tine de aceste domenii si vreau sa stiu ce studii ar trebui sa urmez in continuare. As vrea foarte detaliat daca se poate. Mulțumesc anticipat!

9 răspunsuri:
| a răspuns:

Pai, stiu pe cineva care vrea sa dea la politie. Din cate stiu, trebuie sa fi la profil de filologie, dupa sa dai la academie. Acum depinde si ce vrei tu. O treaba ar fi fost daca te duceai la Liceul Militar. Aveai mult mai multe avantaje. Adica ma refer (pe langa salariu) la avantajele de a intra la academia de politie etc. Daca nu ma insel, in felul asta ai mai multe sanse, gen de a intra la politie, militar. Sper ca am spus si eu ceva de ajutor happy

| a răspuns:

Încă unul care vrea sa devina belfar si sa isi bata conaționalii pentru câțiva lei in plus la salariu? Pai ce sa urmezi, urmează liceul si promoveaza Bacalaureatul ca si la Jandarmizerie se cere de câțiva ani.Nu trebuie sa urmezi un profil anume ci să ai Bacul si sa fii fit sportiv sa poti sa iti bati bine conaționalii.

| a răspuns:

Dupa terminarae liceului, te poti inscrie la o academie militara sau de Politie, pompieri, jandarmi.
Atentie, media de la BAC si de la purtare sunt extrem de importante pentru admiterea la aceste academii.

| a răspuns:

Matematica fizica si limba engleza. Din Academia Militara iesi ofiter, din Academia de Politie echivalentul gradului de ofiter (subinspector in jursitprudenta sau subcomisar in politia obisnuita). Din scoala militara iesi subofiter sau maistru iar din scoala de politie agent. In armata te poti duce si SGP (Soldat-Gradat profesionist). La SGP nu-ti trebuie bacalaureatul ci doar 10 clase.

| a răspuns (pentru GrigoreCostinel):

In Colegiile Militare (nu sunt licee) nu se da salariu (dealtfel in toata armata militarii n-au salariu ci solda). Solda din liceu este doar simbolica ca si in Academie sau scoli mlitare. Singurul avantaj in colegii este faptul ca stie un pic de militarie. In rest, o tinerete pierduta. Eu m-am dus din liceu civil in academie si nu-mi pare rau. In final cu acelasi grad am iesit toti.

| a răspuns (pentru vmalex21):

De unde atata ura...

| a răspuns:

In primul rand trebuie sa te decizi la care vei da, pentru ca politia/jandarmeria are alte teste fata de pompieri/militari.

Daca doresti in politie/jandarmerie poti opta pentru Academia de Politie, unde dai test grila la romana(gramatica), engleza(gramatica) si istorie(istoria romanilor). Studiezi 3 ani daca esti admis si iesi cu gradul de ofiter, adica subinspector in politie, respectiv sublocotenent in jandarmerie.

La pompieri/militari dai alte teste si alte probe fizice, pe care nu le cunosc din pacate, caci nu am fost interesat pana acum. happy

| a răspuns (pentru Ionut231312):

Nu e nicio ura domnule sau baiete sau ce esti tu.E un adevăr.Pentru un salariu ceva mai bun ca al amarastenilor de rand si un loc de munca la stat obținut cu numai 8 luni de școlarizare în care să fim sinceri ca abia învață să se îmbrace ăștia sunt dispuși să isi bata si abuzeze si conaționalii. Unul nu s-ar duce însă la MAPN spre exemplu unde chiar se invata, mai toti vor la MAI si neaparat milițieni si jandarmi.Eu nu am de ce sa urăsc si nici sa invidiez asemenea indivizi Ca am plecat din Romania, am studiat si lucrez într-o instituție europeană.

| a răspuns:

Sau poti incerca la Academia de Informatii