Care sa fie cea mai ok din ce punct de vedere? Tu spre ce ramura a gestiunii finantelor te simti mai atras? Sau iti place macar contabilitatea ori esti atras numai de titulatura si posibilitatile de remuneratie? Ca am intalnit fel si fel de cazuri de-a lungul anilor si d-asta intreb.
Eu caut o facultate care să-mi ofere mai multe posibilități după ce o termin, nu doar într-un singur domeniu. Nu mă pasionează așa mult partea de contabilitate, dar altă idee chiar nu am
Iti ofera oarecum un spectru larg de joburi dar joburi asemanatoare intre ele, toate fie in directia de contabil ori de data analyst in domeniul financiar. Eu as trage spre informatica economica iar apoi sa incerc un internship pe data analyst la o firma gen Group Societe Genrale (nu confunda cu BRD-ul din Romania); ING (au salarii foarte mari comparativ cu restul bancilor); sau poate chiar Allianz Tiriac unde se cauta asa ceva iar salariile sunt bunicele (6000+ la ora actuala) daca ramai in firma dupa internship.
Îmi e frică puțin cu informatica, deoarece eu în liceu mai mult decât excel și word nu am făcut
La matematică mă descurc
Stii care e faza? Ca la ora actuala oriunde te-ai duce pe domeniul de contabilitate, calculele se fac automat de catre programele de gestiune iar toate operatiunile se fac pe un PC/laptop. Matematica e necesara la nivel de baza, clasa 4-a ca in rest programele de gestiune fac calculele complicate. Excelul in schimb te va ajuta, inca se foloseste intens pe conta chiar si prin multinationale mari de tot.
Bun, mersi! O să mă îndrept spre informatică economică
IoanaIonuca întreabă:
Valy9999 întreabă:
Neagracaceara întreabă: