"publicitatea prin pliante...de cele mai multe ori sun aruncate la gunoi "
e corect ce zici dar dacă măcar 1% din destinatari ajung să cumpere produsul/serviciul respectiv, se zice că publicitatea și-a făcut datoria
Unii mai sunt curiosi si citesc. Majoritatea le ignora.
Mai depinde si cat de tentant e domeniul si daca oamenii sunt interesati in acel moment de ce oferi tu.
Ma uit la mine la bloc. Un exemplu. Se pun pliante cu: zugravim, reparam. Oamenii le arunca. Intr-un an au de zugravit si disperati incep sa intrebe stanga-dreapta daca nu stim un zugrav.
Mai bine pui putine la o scara de bloc, nu cate apartamente sunt. Le lasi la afisier nu in cutiile postale. Cine vrea, ia. Si pui la cateva luni, cateva bucati.
Salut! Personal nu am cumparat vreodata ceva din publicitate, fie ea reprezentata de pliante, brosuri, reclame tv, bannere, postere etc. Cand imi trebuie ceva anume, caut pe internet, compar ofertele si iau ce e cel mai potrivit pentru mine.
Cand primesc pliante, le bag in rucsac si dupa le dau la reciclare.
Ma uit din curiozitate sa vad despre ce e vorba, dar n-am vreun gand sa cumpar daca nu este ceva ce oricum nu intentionam sa iau.
Iti pot spune din observatia mea. Cand merg pe strada si ocazional mai vad oameni care impart brosuri si pliante, observ cum trecatorii le iau din instinct si le pun in buzunar sau in sacosa iar apoi merg mai departe. Foarte rar am vazut ca sunt aruncate. Nu stiu daca ajung sa fie citite de restul lumii, dar in cazul meu, cand apuc sa aduc una acasa, de regula ma uit si eu sa vad ce am primit. Daca ma intereseaza le pastrez si ma duc in locul respectiv. Daca nu ma intereseaza, le arunc.
In era asta digitala in care multe servicii se bazeaza pe reviews si feedback cam greu sa mai faci ceva cu pliantele. Personal dau mult mai multa atentie la publicitatea online unde exista si feedback decat la un plian. O singura data am apelat la un serviciu de pe un plian si a fost o teapa monumentala...
Daca vrei doar sa iti tiparesti numele afacerii si titlul serviciilor pe niste hartii, pe care apoi sa le imparta niste copii unor navetisti, nu vor functiona, vei genera doar niste gunoaie pe strazi.
Daca tiparesti de exemplu niste vouchere sau o brosura mai explicita, si mergi pe un public tinta, sigur au efect.
Poti lasa pliante la oamenii care iti pot dirija clienti de undeva; de exemplu, ca restaurant, club, hotel, frizerie si alte servicii uzuale, poti ciubucari un taximetrist, sa le recomande oamenilor sau doar sa afiseze pliantul tau in masina.
Pentru servicii din domeniul constructiilor, te "imprietenesti" cu cei care vand materiale de constructii; angajatii de la rafturi din marile magazine au telefonul plin de meseriasi de la care iau procente.
Daca vinzi mancare in apropierea unei scoli, faci metoda voucherului: faci un meniu mai ieftin in baza voucherului, si distribui voucherele cu ajutorul catorva elevi.