Tu ai inventat un cuvânt și ai pretenția ca toți oamenii să știe ce înseamnă? Din context presupun că "hordeica" însemnă o muncă necalificată și solicitantă fizic.
Păi lucrurile stau foarte simplu: Dacă ai studii/calificări/aptitudini, atunci poți avea pretenții la joburi mai bine plătite, pe măsura calificărilor. Dacă nu ai calificări atunci nu prea poți avea pretenții la altceva decât "hordeică".
Deci întrebarea nu este dacă "merită" sau nu, ci dacă ești în stare să faci mai mult sau nu.
Nu am inventat niciun cuvant, hordeică inseamna sălbatic gen sa muncești nărozăște.
Cuvântul "hordeică" nu există în DEX. Deci chiar dacă nu l-ai inventat tu personal, este tot un cuvânt inventat a cărui folosire este limitată la regiunea/cercul tău, nu universal cunoscut.
Nu ati auzit niciodata de ezpresia se munceste ca la hordeică? Sau am ramas badac cata munca e? Nici nacar de badac?
Nu, nu am auzit nici de "ezpresie, nici de "hordeică", nici de "badac", nici de "nacar".
Nu știu unde ai învățat tu limba română, dar cu siguranță nu la școală. Apoi te miri că ai salariu de 2500 de lei. Păi ce salariu vrei să ai dacă tu nu ești în stare să legi o frază fără cinci greșeli?
anonim_4396 întreabă: