| A3 a întrebat:

Am doua probleme! Prima, Am cultivat sfecla la inceputul primaverii iar acum bineinteles, a crescut.Dar e atacata de buburuze si foaia de sfecla se increteste.Ce pot face sa le inlatur? Si o a doua problema... Am si un cires care e si el atacat /mancat pe partea de jos a frunzelor de un fel de musculite mici... Paduchi de plante...habar n-am dar frunzele zbârcesc...se mai poate face ceva acum ca ciresele incep sa se coaca? Daca tratam cu pesticide vor fi afectate si ciresele (banuiesc).
Va astept raspunsurile. va multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| smart01 a răspuns:

Salut, din pacate, daca nu vrei sa folosesti pesticide, iti va fi foarte greu sa scapi de insectele care ti-au atacat sfecla si ciresul. Pe viitor, iti recomand sa folosesti plase de protectie. Se pot instala foarte usor pentru a proteja ulturile de plante, pomii fructiferi sau vita de vie de atacurile pasarilor, rozatoarelor si ale insectelor. In plus, nu sunt scumpe si le poti refolosi timp de mai multi ani. http://www.verdon.ro/casa-si-gradina/plase-de-protectie/

2 răspunsuri:
| Rainmaker a răspuns:

Salut A3!
Aduna 1 kg de urzici, din cele mari dar care ustura, lasa-le 48 de ore in 10 litri de apa, apoi strecoara lichidul rezultat si stropeste orice plante afectate de gaze cu ajutorul unei pompe. Poti sa faci treaba aceasta saptamanal. Urzica este cel mai bun insecticid, fungicid si ingrasamant natural.

| clickkcilc a răspuns:

Incearca sa le stropesti cu alcool diluat. zilele astea poate dau de cineva care lucreaza in domeniu si iti zic mai multe sau va pun in legatura.bafta