| umbra09 a întrebat:

Buna acum 2 saptamani am cumparat de la lidl un citrus calamondin ( face portocale mici) si azi am observat ca frunzele de sus au inceput sa se adune de ce il tin pe balcon am termopane dar nu am perdea lumina sa fie un motin de udat il ud o data la 2 3 zile cu o canita de apa statuta pamant are pamant de la magazin pentru flori si langa tulpina i-am pus niste nisib de la balastiera (cum folosesc aia la asfalt) care este problema dc sau strans frunzele sad

Răspuns Câştigător
| Danut_Popa_1961 a răspuns:

In primul rand, el trebuie sa-si ia singur apa, pentru ca s-ar putea sa-i dai prea multa.Trebuie sa aiba gauri in fundul vasului si pus intr-un vas corespunzator ca marime,in care sa-i pui apa.Pui sub ghiveci niste bucati de plastic sau lemn,cam cum ar fi tijele cu care se amesteca in cafeaua de la automate, ca sa fie putin loc intre vas si ghiveci, sa poata,, suge,, apa din vas.Frunzele isi revin daca nu-l,, inneci,,. incearca sa-l scoti din vasul lui, cu pamant cu tot.Pui pe fundul vasului 2-3 cm de nisip-nu prea fin-apoi niste pamant mai gras-de prin curte, iar in mijloc il replantezi cu pamantul de la magazin. Eventual poti folosi un vas mai mare-daca e nevoie.

4 răspunsuri:
| fabiola a răspuns:

Chiar pe el scrie ca de vara pana toamna tarziu sa il tii afara, sa aiba lumina dar nu in bataia directa a razelor de soare! Ghiveciul in care l-ai transplantat sa fie suficient de mare.Nu stiu de ce ai pus nisipul langa tulpina, eventual puteai amesteca cu pamantul sau puneai pe fundul ghiveciului.

| rey a răspuns:

Mda totusi incearca sa ii dai ingrasamant odata cu apa poate chiar ingrasamant foliar conform instructiunilor, nu e foarte scump, ai grija la dilutie daca aia in sere au reusit sa il tina din tratamente tu de ce sa nu poti? uita-te te rog atent sub frunze sa vezi daca nu sunt mai albicioase, sau daca nu ai acarieni, in caz ca nu du-te la o fitofarmacie sa examineze frunza ca nu te costa mult happy ai grija sa dai destula apa. good luck.

| umbra09 explică (pentru rey):

Am aflat ca e de la prea multa apa acum il las o saptamana fara sai mai dau apa poate isi revine...

| Robieski a răspuns:

Uite, tatal meu lucreaza cu florile (am sera acasa)... acest copac se va usca sigur... florile, copacii, si alte specii de plate de la magazine sunt cumparate din sere imense unde sunt stropite incontinuu cu diverse chimicale pentru flori sau pentru a fi mai verzi iar o data ce intrerupi tratamentul copacul moare dar totusi daca ilti mai uzi cand crezi ca e mort mai ai sanse de 20-30% sa-si revina. Deci baftawinking