| AlexiaClaudia a întrebat:

As avea o intrebare in legatura cu nucul meu. In acest an este foarte incarcat cu nuci si de asemenea este si vechi. Dar s a lasat atat de tare incat ma tem ca o sa cada. I am pus pripoana dar tot se lasa. Iar vacinii nostri au un cal, o batranica mi a spus ca din cauza mustului de la aceste animale s a lasat nucul. Aveti dvs vreo idee ce sa mai fac? Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| Leocerba a răspuns:

S-au lasat crengile incarcate? e natural, anul` asta caisii s-au umplut de fructe si prunii ai vazut ce de prune au facut?
Le pui crengilor incarcate proptele bune si ancorezi bine copacul, eventual speri sa nu vina vreo vijelie.Ar fi pacat de fructe.
Daca despre tulpina nucului zici ca s-a aplecat si sta sa cada, asa...brusc,de la calul vecinului, atunci "esti in eroare". Nucul e sanatos, ca face multe nuci-tu spui asta.
Cat de batran e copacul? stii ca nucul cam pe la 25 de ani se poate numi matur, traieste peste 200 de ani iar fructe o sa-ti tot faca pana pe la 80 de ani.
Nu mai da vina pe cal, nici pe vecini, zi-mi cati ani are nucul tau, cei batrani sunt casanti, se rup cu usurinta.

6 răspunsuri:
| remus a răspuns:

Nu taia nucul daca este pe rod si are numai 15 ani, intereseaza-te de blestemul nucului taiat de tanar de la oameni mai in varsta, propteste bine ramurile, eventual mai usureaza-i sarcina prin rarirea nucilor.

| Assassins a răspuns:

Hmm...Este foarte important sa nu cada(doar nu vrei sa ai probleme)ar trebui sa il tai...cu drujbawinkingDar daca chiar nu vrei ar trebui sa il lasi razamat de ceva cat de cat dar sa nu cada.sa fie cam stabil si sa iei nucile ca sunt devina si nucile.Ai zis ca este foarte incarcat cu nuci deci scuturi crengile si cad.Baftawinking

| ĎĮĐĬ a răspuns:

Poti taia din crengi. Il vei usura.

| Rάđü a răspuns:

Taie-l

| DiiXdii a răspuns:

Ai mare grija cu nucul mai ales daca e batran caci el este foarte "pacatos" cum s-ar spune, el daca sustine o greutate prea mare nu se indoie mult ci se rupe brusc sunt cei mai nerezistenti, nu prea ai ce face ar fi mai bine sal tai ca asa am patit si eu era vechi si foarte incarcat si vechi iar deodata s-a rupt.

| AlexiaClaudia explică:

Nucul are 15 ani, si nu stiu, poate ar trebui sa l tai, decat sa cada. Atunci va cauza destul de multe pagube.