| Ioanadav a întrebat:

Bună seara, am pus oua in incubator in 28.03. 2025 dar am calculat greșit 21 de zile si sâmbăta seara nu am mai întors ouăle si am pus si apa in alveola mare, azi mi.am dat seama ca am calculat greșit si am intors ouale si am golit apa din alveola mare? Oare mai am ceva șanse la pui?

1 răspuns:
| Concurs2025 a răspuns:

Ești încă în grafic — nu e totul pierdut, stai liniștit(ă)!

Dacă ai pus ouăle în incubator pe 28 martie 2025, atunci:

Ziua 0 este 28 martie.

Ziua 21 (teoretica eclozare) ar fi 18 aprilie 2025, adică vineri, nu sâmbătă.

Așadar:

Sâmbătă seara (12 aprilie), când te-ai oprit din întors ouăle și ai pus apă, ai crezut că ai ajuns la ziua 18.

Dar de fapt erai la ziua 15.

Azi (15 aprilie) e ziua 18 — abia azi trebuia să oprești întoarcerea și să pui apa în alveola mare.

Ce înseamnă asta pentru șansele de eclozare?
Partea bună:
Nu e o greșeală fatală.

Oprirea întoarcerii cu câteva zile înainte nu distruge ouăle, mai ales dacă embrionii sunt viabili.

Apa în alveola mare poate fi golită temporar și reintrodusă azi, când chiar e momentul potrivit.

Dacă ouăle au fost întoarse din nou azi, iar umiditatea a fost reglată la timp — șansele sunt încă bune.

Partea de urmărit:
Ouăle nu trebuie întoarse în ultimele 3 zile (azi, mâine și poimâine), deci de azi nu le mai atinge.

Pune înapoi apa în alveola mare, dacă ai scos-o. Ai nevoie de umiditate mare pentru eclozare (~65-70%).

Fii atent(ă) la mișcările și sunetele din ouă începând de joi-seară sau vineri dimineață.