anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care este cea mai ieftina modalitate de a-ti face o casa? Daca ai deja un teren si vrei sa construiesti o casa, este mai ieftin sa o faci traditional, cu muncitori, sa cumperi una din Ungaria pe care vin si ti-o monteaza in doua zile sau trebuie sa angajezi o firma profesionista?

Răspuns Câştigător
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Cel mai mult costa casa din caramida si beton. Dezvoltatorii din domeniu informeaza ca metrul patrat de constructie de zidarie clasica, cu tot cu finisaje, la cheie, costa 400-450 de euro. Constructia unei case cu cofraje din polistiren, potrivit dezvoltatorilor, costa intre 300 si 320 de euro metrul patrat, la cheie. Solutia cea mai ieftina vine din partea dezvoltatorilor care construiesc case din lemn. Pentru o casa din lemn, cu birne, se platesc intre 200 si 285 de euro metrul patrat, in functie de finisarile alese. Constructia unei case din lemn cu panouri tip sandvis costa intre 210 si 220 de euro metrul patrat de constructie. Casele din lemn au totusi un dezavantaj, deoarece populatia este inca suspicioasa cu privire la trainicia acestora, in multe cazuri absolut nefondat. In aceste conditii, o valorificare ulterioara prin vinzarea acesteia va fi mult mai dificila. Vezi amanunte despre asta la adresa
http://caseieftine.org/......ftine2.php
sau
Cea mai ieftina solutie pentru casa este cea a cofrajelor din polistiren expandat umplute cu beton.
Caramida si lemnul au un adversar redutabil la capitolul pret in solutia de casa tip sandwich: cofraje din polistiren umplute cu beton. Sistemul este alcatuit din doua panouri usoare din polistiren expandat, unite cu bride din plastic dur incastrate. Locul dintre aceste panouri din polistiren este umplut cu beton.
Preturile pentru o casa tip sandwich din polistiren si beton, la rosu, cu tot cu fundatie, variaza intre 120 si 200 de euro metrul patrat construit plus TVA. Constructia cu cofraje din polistiren presupune executarea a trei etape simple: asezarea cofrajelor tip lego unul peste celalalt, montarea armaturii si turnarea betonului. "Barele din otel au rolul de ranforsare orizontala, sint puse in cofraje dupa montarea fiecarui rind, iar ranforsarea verticala se introduce cind peretele este gata pentru turnarea betonului", ne-a spus Marin Crutescu, directorul general al companiei Amvic, producator de cofraje din polistiren. Ranforsarea este din fier-beton si confera o mai mare rezistenta peretilor.
Principalul avantaj al acestui tip de constructie este costul mai mic pe care proprietarul il va plati pentru incalzirea si racirea casei, intrucit sistemul beneficiaza de un transfer termic de 0, 27 W/mpK. "Altfel spus, sistemul ofera o izolare termica mai buna cu 30-50% fata de orice alt tip de constructie si o izolatie fonica de pina la 50%", a precizat Marin Crutescu.
Un alt avantaj al polistirenului umplut cu beton este timpul de executie redus cu aproximativ 50% fata de o locuinta clasica. "Doi muncitori cu experienta pot ridica pe zi minimum 100 de metri patrati de zid, inclusiv cu turnarea betonului", a mai spus directorul Amvic. Un alt avantaj este acela ca suprafetele peretilor vor fi perfect drepte, scutind astfel sume importante din buzunarul beneficiarului. Dezvoltatorii care lucreaza cu solutia cofrajelor din polistiren au gasit citeva dezavantaje.
"Datorita etanseitatii perfecte a sistemului, se recomanda deschiderea zilnica a ferestrelor pentru aerisire, fapt recomandat la orice tip de locuinta, sau folosirea de aerisitoare suplimentare, intrucit se poate forma igrasia", ne-a spus Teodor Munteanu, manager al companiei Austro Casa. Un alt dezavantaj este rezistenta mai mica, in comparatie cu constructiile din caramida, la socurile mecanice ale suprafetelor interioare si exterioare.
"Acesta poate fi compensata cu finisari adecvate, cum ar fi ghips-carton pentru interior si Betonyp la exterior�, a precizat Teodor Munteanu. La aceste dezavantaje se poate adauga faptul ca montajul elementelor din polistiren necesita mai multa grija, cofrajele netrebuind lovite sau expuse focului, chiar si de la o tigara.
Tarif beton
Pretul unei case din panouri de polistiren umplute cu beton, la cheie, variaza intre 300 si 320 de euro metrul patrat construit, fara TVA. "Pretul unei locuinte clasice din caramida si beton, la cheie, variaza intre 400 si 500 de euro, fara TVA", ne-a spus Ene Adrian, directorul comercial al firmei Agi Total Construct. Stefan Lipoviceanu, executiv manager al companiei S&S Housing&Elevation Inc, spune ca pretul unei case de lemn este de aproximativ 493 de euro metrul patrat construit, cu tot cu TVA.
Acum depinde la ce firma gasesti. Poate ca in Ungaria sa fie mai ieftine casele acestea. Dar parerea mea e ca mai ieftin cu mult nu se poate. Poti sa te decizi uitandu-te si la restul adreselor pe care le-am gasit pentru tine
http://www.adrese-utile.ro/infoletter/info.php?id=652
sau vezi pe forum ce zic altii care si-au facut case
http://forum.softpedia.com/lofiversion/index.php/t250219.html
sau adresa unde gasesti firme care executa lucrari de constructii
http://www.wall-street.ro/......ftine.html
http://www.constructii-moldova.ro/......impla.html

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca sunteti buni organizatori, daca aveti timp, bani, nervi de otel, sunteti exigenti (in cel mai mic detaliu) si doriti sa va faceti un camin adevarat lucrati cu meseriasi independenti, seriosi( a caror munca o vedeti propriu zis ) si fara sa va grabiti. Ai mare grija cu ''firmele'' mari -calitatea lucrarii daca lipseste te simti ca in blocurile lu regretatu.Am vazut gresie montata de orbi(de ''firma'') in hol la intrare in casa. Fiti exigenti caci banii vi iau toti.

| felician a răspuns:

Se face in toate felurile, dar cea mai ieftna este evident cea facuta de muncitori, ca doar asta te intereseaza.
Doar sa ai grija ca muncitorii sa nu fie mecanici, ca sunt multi te asigur!

Alte răspunsuri
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sa cumperi una din Ungaria, e mult mai ieftin.

Alte răspunsuri
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Uite aici niste sfaturi:
http://www.proiecte-arhitectura-case-vile.ro/......eftin.html

| MadPunk a răspuns:

Ah, nu-i nevoie sa o aduci tocmai din Ungaria. Gasesti si in Romania case din alea tip sandwich, din lemn, pe care vin si ti-o monteaza in cateva zile. Uite, daca vrei o casa nu prea mare (asa... medie spre mica) dar foarte ieftina gasesti aici cateva modele: http://casute.blogspot.com/
Oamenii sunt seriosi (testat pe pielea mea) si fac lucrari de calitate. In plus sunt si foarte flexibili cand e vorba de finisaje iar preturile sunt foarte avantajoase.

Mai sunt si altii in Romania dar eu doar pe astia ii pot recomanda pentru ca am fost foarte multumit de lucrare. Si, in general iti recomand constructiile din lemn pentru ca, in afara de diferenta mare de pret, mai au multe alte beneficii: sunt ecologice, se construiesc repede, sunt mult mai rezistente la cutremure, etc.

| Luis2u4u a răspuns:

Mai bine angajezi o firma profesionista. Un exemplu bun ar fi aceasta: www.dianaconstruct.ro