Blocuriile vechi de 4 etaje nu au lift... asa ca ori etaj 1 ori deloc.
Daca e mai mare ca p+4, in primul rand nu parter la bloc si niciodata ultimul etaj din motive evidente.
Apoi conteaza foarte mult amplasarea si intretinerea blocului. Daca e un bloc unde administratorul si asociatia nu isi fac treaba atunci in niciun caz la un etaj mai mult de 2-3 ca nu stii niciodata cand ramai fara lift ca nu sunt revizii, ca e vechi samd.
Daca nu sunt probleme de genul in bloc atunci... depinde de vedere, de vegetatie de langa bloc... etc etc. E clar ca daca la etaje superioare ai un view foarte frumos merita mai ales daca vrei sa ai cat mai multa lumina naturala in casa.
Sa stai mai sus de etajul 3 e nasol. Nu poti cumpara ce mobila vrei tu ( trebuie sa fie usoara sa o poti transporta pana sus ) si accesul este mult mai greu, mai ales daca nu are lift. Singura parte buna este ca ai parte de lumina mai multa si de zgomot mai putin, datorita inaltimii.
Mi am luat ce mobila am vrut eu la etajul 10. De la 4 furnizori. Toti au aduso fara probleme.
Banuiesc ca esti un caz exceptional, adica transportul mobilei s-a facut cu liftul pe bucati. Ca altfel nu pot sa concep niste baieti care cara o canapea pe scari 10 etaje si dupa care sa considere aceasta treaba ca fiind "fara probleme".