Blocuriile vechi de 4 etaje nu au lift... asa ca ori etaj 1 ori deloc.
Daca e mai mare ca p+4, in primul rand nu parter la bloc si niciodata ultimul etaj din motive evidente.
Apoi conteaza foarte mult amplasarea si intretinerea blocului. Daca e un bloc unde administratorul si asociatia nu isi fac treaba atunci in niciun caz la un etaj mai mult de 2-3 ca nu stii niciodata cand ramai fara lift ca nu sunt revizii, ca e vechi samd.
Daca nu sunt probleme de genul in bloc atunci... depinde de vedere, de vegetatie de langa bloc... etc etc. E clar ca daca la etaje superioare ai un view foarte frumos merita mai ales daca vrei sa ai cat mai multa lumina naturala in casa.
Sa stai mai sus de etajul 3 e nasol. Nu poti cumpara ce mobila vrei tu ( trebuie sa fie usoara sa o poti transporta pana sus ) si accesul este mult mai greu, mai ales daca nu are lift. Singura parte buna este ca ai parte de lumina mai multa si de zgomot mai putin, datorita inaltimii.
Mi am luat ce mobila am vrut eu la etajul 10. De la 4 furnizori. Toti au aduso fara probleme.
Banuiesc ca esti un caz exceptional, adica transportul mobilei s-a facut cu liftul pe bucati. Ca altfel nu pot sa concep niste baieti care cara o canapea pe scari 10 etaje si dupa care sa considere aceasta treaba ca fiind "fara probleme".
Să ne intelegem, tu mergi pe ideea de etaj sau de bloc vechi?
Avand in vedere cum se fac blocurile acum, pe viteza, prefer un bloc vechi. Etaj 4 sau 5.
Depinde si de zona si de amplasare si de pret si de multe altele, dar daca ar fi sa alg fara alte detalii, as alege blocul cu 4 etaje si as alege un apartament la elaju 2. La etajul 4 sa nu-ti iei niciodata, in functie de bloc poti avea o gramada de probleme cu infiltratiile de apa. La fel si parterul, e bun doar daca vrei sa iti deschizi un spatiu comercial, altfel e mai bine sa il eviti.
Indiferent de inaltime, nu la parter sau ultimul etaj. Prefer etajele superioare pentru liniste si ca nu-si scutura multi presurile pe geamurile mele.
Desi multi prefera parterul ca e comod si apa calda/incalzirea ajung mai repede. Altii prefera ultimul etaj ca nu le troncane nimeni in cap si nu-i inunda.
In rest, problemele sunt comune. Le selectezi dupa dorinta ta:
- insorit sau nu. La mine toti vor la nord. Alea se vand mai bine.
- cu multa vegetatie la geam sau nu.
- peisajul conteaza mai putin, ca nu stai in fereastra ca papusa toata ziua.
- linia de tramvai pe sub geam sau nu. Depinde cat de bine dormi si daca te deranjeaza sau nu.
Dar tu ne-ai intrebat de etaj, nu de altceva.
Da, la bloc vechi ma refer. Bloc nou si bun nu imi permit, iar bloc nou si prost nu doresc. A, deci tu preferi blocurile vechi inalte, nu cele cu 4 etaje si fara lift?
Majoritatea mobilei e acum modulara și încape în lift. Dar da, la bucătărie blatul de 4m a fost urcat de băieții cu mobila de la care am comandat pe scări. De aia am platit, aia e meseria lor și nu cumperi mobila in fiecare zi.
Inalt sub nici o forma - costuri cu liftul, sanse mai mari sa te inunde careva de sus sau sa faca vreunul vreo prostie care sa iti afecteze si tie apartamentul. Bloc vechi, etajul 2, pe mijloc. Eventual cu vecini cu copii mici pe linga tine. Ca sa incalzeasca aia apartamentele si tu sa ai caldura moca.