Bineinteles ca face pui, cum sa nu faca? Te sfatuiesc sa cauti si pe google, dupa criteriile de cautare date de cuvintele cheie: "crinul pacii", asa cum este denumita popular. Este o planta extraordinar de eleganta si de utila intr-un apartament. In primul rand este recomandata si pentru purificarea aerului dintr-o incapere. Pentru mine este planta preferata. Sa ai grija sa o pozitionezi undeva in zona de nord a unei camere, iar pamantul de la baza sa fie mereu umed. Este o planta care bea multa apa. Ea face pui intotdeauna, dar daca la tine are varsta de 4 ani, te sfatuiesc ca de-abia acum incolo sa astepti. Prin pui ea se si inmulteste, iar inmultirea se face, prin separarea tufei. Asa ca este logic sa te astepti la multiplicarea acestei plante. Si eu am una, de marime medie (60 cm), in varsta de patru ani, dar care abia acum, a inceput sa se inmulteasca. O voi separa la primavara. Si sa nu uiti ceva: frunzele sa fie sterse periodic de praf, pentru a se realiza mai bine fotosinteza, iar cand o faci, sa le si mai mangai putin. Crinul pacii, prin insasi denumirea lui, adora candoarea.
Multumesc pentru raspunsuri, insa eu stiu ca aceasta planta face pui. Planta care a facut si "puiul" meu facea pui foarte multi.
Deci, face pui. Sunt si plante care nu fac pui, dar aceasta nu este una dintre ele. Scuze pentru folosirea cuvantului "pui" in exces.
Buna,
Uite aici mai multe informatii despre inmultirea acestei plante:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Spathiphyllum
Sper sa reusesti, mult succes.