Sunt multi factori care intra in discutie, cand iti cumperi o casa.
Chiar daca bugetul iti permite orice varianta, trebuie sa te gandesti la multi factori:
- Actele de proprietate ale vanzatorului sunt in regula?
- Pentru ce durata iti cumperi casa?
- Cum sunt vecinii, cartierul?
- Cat de prietenoasa este casa, precum locul ei de amplasare, orientarea etc., pentru toti membrii familiei?
- Daca te muti in ea, cat de comod va putea fi pentru convietuirea familiei?
- Investitiile pentru reparatii /modernizari vor putea ridica valoarea imobilului? Peste un an vei putea vinde casa in castig?
... si mai sunt multe asemenea intrebari, dupa caz.
Eu mi-am cumparat casa in care locuiesc intamplator, dupa ce am vazut peste 20 si nu prea mi-au placut.
A mai durat cativa ani pana ce am adus-o in starea actuala, buna si pentru adanci batranete.
Asta e problema, ca nu se încadrează. Dacă alegem varianta 2, nu ne-am putea permite sa investim mai mult de 1000-1200 de euro lunar în reparații, ceea ce ar însemna că vreo 2-3 ani să locuim "pe șantier". Nu știu sigur dacă merita acest sacrificiu pentru avantajul de a nu avea vecini.
Deci pana la urma ai doar o varianta? Nu mai inteleg cu ce vrei ajutor. In tarile bogate nu o sa ai probleme cu vecinii, important este sa fi aproape de locul de munca(20-30km), ca in rest totul este perfect.
As alege varianta 1 ori as opta pentru un apartament, daca casa si curte nu-mi permit.
Ambele case sunt în cartierul pe care îl dorim, amplasarea este ok la amândouă. Aici sunt șanse mici de a avea probleme cu vecinii, dar totuși la o casa lipita in ambele părți nu ai atâta intimitate. Este ca un apartament pe doua nivele cu gradina în spate, dacă vrei.
Mulțumesc de sfat. Apartamentul iese totuși din discuție, pentru copil este importanta curtea.
Eu una, nu m-as baga la case vechi si renovari, pentru ca-ti mananca multi bani, multi nervi si nu va iesii niciodata ca una gata facuta. in plus, iti ia cativa ani sa o vezi terminata.