| Hazzard10 a întrebat:

Hey
Am tot felul de postere de la reviste/jocuri, nu cine stie ce calitate dar mi-ar placea sa le pun o rama la fiecare si apoi pe perete. majoritatea sunt 60x90 sau mai mici. Ce tip de rama ar fi cea mai ieftina dar sa fie cat de cat aratoasa? Ma gandeam la o simpla dunga ovala de aluminiu dar nu stiu cat iese pretul final. De asemenea unde as putea sa ma interesez? Stau in Bucuresti in sectorul 1

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Passepartout-ul, pentru ca asa se scrie, e intr-adevar o idee buna, insa se face pe linga rama, pentru a da o tabloului un fel de... "backround", de fond, pentru a scoate unele nuante sau efecte mai bine in seama. De exemplu, un tablou de toamna pictat in maro negru si alb, poate avea un passepartout ocru la rama neagra, si asta ii poate da tabloului, care altfel ar avea doar rama neagra, un efect deosebit. Insa e o problema. Un passepartout bun, care sa arate bine, costa destul de multisor, functie si de marime, deci la niste postere cred ca l-ar "usca" pe Hazzard10 de bani. Deci e valabil doar daca el detine suficienti bani pentru a-si permite passepartout la posterele sale.

2 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Cel mai ieftin tip de rama ramine cea de lemn. Daca e sa o cumperi gata facuta de la vreun magazin sau o timplarie, nu e indicat, sunt destul de scumpe. Am vazut la Leroy Merlin si la Hornbach profile din lemn pentru rame de tablouri, si in comparatie cu ramele gata realizate, iti vine mult mai ieftin. Doar ca trebuie sa stii sa le tai la 45 de grade, sa le imbini, si sa le lacuiesti, si aici ai un avantaj - le poti da culoarea pe care tu o vrei, exista azi o multitudine de culori la lacuri, sau le poti lasa nelacuite, dar mai frumos e sa le lacui. Daca faci treaba asta, de unul singur, vei vedea ca ramele iti vin mult, mult mai ieftin.
E interesanta si ideea cu dunga ovala de aluminiu, insa nu stiu cit de ieftina este, cred ca totusi e destul de scumpa.
Iar daca vrei sa iti faci cit mai ieftin, si nu stii sa faci, fa rost de o sticla de 2 L de Sprite, stabilim o zi cind amindoi suntem liberi, si vin sa ti le fac eu. Ce zici?

| Fartie a răspuns:

Ca sa arate mai frumos ai putea sa ii spui celui care ti le inrameaza sa iti puna paspartu ( nu stiu daca asa se scrie) oricum iti alegi culorile paspartuului in functie de culorile fiecarui poster. Cat despre rama iti poti alege in functie de preferinte happy Funda?

| cristi202 a răspuns (pentru Fartie):

Passepartout-ul, pentru ca asa se scrie, e intr-adevar o idee buna, insa se face pe linga rama, pentru a da o tabloului un fel de... "backround", de fond, pentru a scoate unele nuante sau efecte mai bine in seama. De exemplu, un tablou de toamna pictat in maro negru si alb, poate avea un passepartout ocru la rama neagra, si asta ii poate da tabloului, care altfel ar avea doar rama neagra, un efect deosebit. Insa e o problema. Un passepartout bun, care sa arate bine, costa destul de multisor, functie si de marime, deci la niste postere cred ca l-ar "usca" pe Hazzard10 de bani. Deci e valabil doar daca el detine suficienti bani pentru a-si permite passepartout la posterele sale.