| Gabryel79 a întrebat:

Imi zice cineva care e reteta la rombeton?

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Relian loveste din nou laughing. Pana socotesti glomerulatia si pana iti faci firma sa poti cumpara ceva (oops, eu credeam ca ai nevoie doar de bani...), trebuie sa iti prepari singur rombetonul, pentru ca nu stiu sa existe firme specializate in asa ceva.
Nu exista o reteta universal valabila, fiecare isi prepara sapa respectiva dupa ochi sau dupa reteta proprie. Eu nu sunt adeptul acestei solutii, dar ti-as sugera nisip si rumegus in proportii egale si ciment 1/3. Adica 3 lopeti de nisip, 3 lopeti rumegus, 1 lopata ciment. In loc de nisip poti folosi perlit.

| Gabryel79 explică (pentru regis):

Mersi pentru raspuns, eu nu ma pricep in constructii m-a rugat cineva sa intreb cam care e reteta.Mersi mult pentru sfat.

4 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Reteta nu stiu daca o stiu oamenii pe aici, insa eu cred ca este vorba mai mult despre materialele folosite de ei.Noi nu gasim la vinzare materialele ce ei le folosesc.Ma refer la ciment pentru ca cimentul nu este doar de un singur tip.Noi ce cumparam ala este cel mai ieftin probabil si mai slab ciment. Apoi este vorba despre piatra, aia folosesc piatra cernuta trecuta prin site deci piatra curata si de aceiasi diametru. Apoi nisip la fel, nisip spalat fara mil fara alte cehestii si de o anumita glomerulatie.De aia e asa mare diferenta intre ce au aia si ce facem noi acasa.Nici nu se poate face comparatie.Deci sfatul meu este sa cumperi de la ei betonul deja facut ca iesi mai ieftin, decit daca stai tu sa obtii materialele necesare.Una este sa cumperi milioane de tone si alta este sa cumperi 1-2 metri cubi de piatra, nisip ciment. Apoi nici nu-ti vinde nimeni asa ceva decit daca ai firma.Cam asa sta situatia.Deci e vorba nu doar de reteta.Reteta o afli sa zicem dar dupa trebuie sa si ai cu ce o face. Oricum bafta.

| darrio2007 a răspuns (pentru relian):

Interesant dar nu i-ai dat reteta.

| darrio2007 a răspuns (pentru relian):

Rombeton este ceva din rumegus si ciment.Ce ai spus tu nu are nici o legatura cu intrebarea lui.

Întrebări similare