| zuzuliana a întrebat:

Imi zice-ti va rog reta de la oez cu lapte? Va rog sa specificati si gramajul la ingrediente...

Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu fac asa: pun o cana de orez (spalat si ales) impreuna cu o cana si jumatate de apa rece si un varf de cutit de sare intr-o cratita de aluminiu, in care nu se lipeste. Fierb la foc mic pana apa scade aproape de tot. Incalzesc separat laptele (3 cani cat cea de orez) cu trei linguri de zahar. Adaug laptele cald si indulcit peste orez si il las sa fiarba pana scade aproape de tot laptele (pana ramane un pic mai lichid decat as vrea sa-l mananc). Sting focul, il torn in castronase si il las cam 15 minute sa se intareasca.

4 răspunsuri:
| alina88 a răspuns:

1 ceasca cu orez
2 cani lapte
vanile dupa gust(jum pliculet)
3 linguri zahar
un varf de cutit de sare
SE spala bine orezul, se pune la fier intr-o craticioara, impreuna cu laptele rece, se adauga vanilia, se fierbe amestecanduse din cand in cand sa nu se prinda de fundul cratitei, cand aproape a fiert se pune zaharul si sarea.cand este gata de firt se pune in castronele
SE SERVESTE ATAT CALD CAT SI RECE.

| psiholoaga a răspuns:

Deoarece laptele fierbe mult mai repede decat va fierbe orezul, iti recomand sa il fierbi intai pe jumatate in apa (asa inghite si mai putin lapte) sau sa folosesti orez prefiert. Mie imi place sa ii pun scortisoara pe deasupra si coaja de portocala rasa.

| nicky a răspuns:

Nu fac niciodata dupa gramaj. Fierb orezul separat (cam o ceasca), pun laptele la fiert (cca. 500 ml), pun in lapte cam 5 linguri de zahar, 2 vanilii, un varf de cutit de sare si orezul si le las putin sa fiarba pana cand cred eu ca e suficient ingrosat.

| simona24 a răspuns:

4,5 cani lapte
1 cana gris
5 linguri zahar
1 zahar vanilat
Mod de preparare
1Se pune la fiert laptele cu zaharul si vanilia. Cand clocoteste se pune in ploaie grisul si se amesteca repede ca sa nu faca cocoloase. Se lasa la foc mic 15-20 minute, amestecand continuu pana cand se ingroasa.
2Se poate servi cald sau rece, eventual cu sirop si boabe de visine din dulceata.