| remus a întrebat:

o zi buna!
stie cineva care sint semnele premergatoare unei ploi, sigure si de ne contestat.
va multumesc!

Răspuns Câştigător
gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Eu am un semn sigur! ...cand ma mananca urechile enervant...sigur ploua!
Daca din senin bate vantul si a doua zi persista, sigur se schimba vremea...se raceste sau vine ploaia...
si semnul vazut de oricine...norii mai intunecati care se apropie unul de altul si incepe apoi vantul puternic...
Acum, cateva semne populare de prevestire a ploii:
soarele arde puternic, e geana la rasaritul soarelui, broastele oracaie, vrabiile se scalda in praf, fluturii zboara la ferestre, albinele "joaca" prin aer si vin grabite la stup, furnicile fac musuroaue langa drum, gainile isi cauta un loc cat mai inalt, porcul isi azvarle tzarana pe spate...
Sper sa te ajute vreuna din ele...

5 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Cred ca cel mai sigur este atunci cand vezi ca angajatii de la Institutul de Meteorologie au cate o umbrela la ei.

Bula
| Bula a răspuns:

Daca meterologii de la ANM anunta vreme insorita! devil

| hashe86 a răspuns:

Si daca totusi nu ai norocul sa te intalnesti cu un angajat ANM atunci privesti in sus si vezi ce aspect are cerul sau norii daca sunt. daca sunt albi si pufosi si individualizati atunci ncio sansa; daca sunt inchisi la culoare si bine organizati atunci sunt mari sanse de ploaie. deasemnea privesti in zare si vezi daca se apropie vreo masa de nori inchisa la culoare. dacase mai si aud tunete si apar fulgere in departare atunci e groasa, adaposteste-te. in cazul furtunilor de vara in general se inteteste si vantul inainte ca masa de nori sa ajunga deasupra.
alte semne "babesti"nu prea cunosc si nici nu cred ca exista

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cand cainii stau cu labele din fata departate asta e adevarat s-a intamplat azi

| moji a răspuns:

Cand vad foarte multe furnici afara deja stiu la ce sa ma astept. Ele simt ca va ploua si se retrag in musuroi.

Întrebări similare