NU e suficient eu am i toathe Camerele da Depindhe acum daca sunt apropiathe ar merghe dar macar 2
Aerul conditionat nu este solutia optima pentru incalzire.
Normal este nevoie de o unitate pentru fiecare incapere, insa majoritatea prefera sa monteze unul singur in camera de zi, cu atat mai mult cu cat in dormitoare deranjeaza zgomotul facut. In functie de amplasarea camerelor, mai poti monta inca o unitate care sa deserveasca dormitoarele, insa nu ti-as recomanda sa o montezi in unul dintre dormitoare, ci intr-un hol comun. Nu este deloc placut sa iti sufle aer rece in ceafa, nici sa il auzi toata noaptea cum "toarce".
Pentru incalzire sunt multe variante mult mai convenabile - calorifere electrice, centrala, convectori samd. Aerul conditionat, chiar avand aceasta functie, nu va fi deloc eficient.
Depinde de marimea(puterea)aparatului si de cati metrii patrati are apartamentul. Uite un raspuns la intrebarea=Pot sa racesc-incalzesc cu un aparat de aer conditionat de putere mare (sau normal) montat in hol toate camerele apartamentului sau casei mele?
Aceasta solutie NU este recomandata din 5 motive:
1. temperatura in hol va fi mereu cu 10-15 Grade Celsius mai mica (pe rece) sau mai mare (pe cald) decat in camerele alaturate. Usile deschise si pozitionate "strategic" pentru dirijarea fluxului de aer nu vor fi de folos;
2. la un moment dat, (in functie de marimea holului), aparatul de aer conditionat va simti prin senzorii sai ca a atins temperatura comandata din telecomanda si va opri producerea de aer rece sau cald. Astfel, holul va fi adus la temperature dorita de dumneavoastra iar camerele vor ramane la temperatura lor;
3. socul termic la trecerea prin hol va fi foarte mare si va dauna sanatatii Dvs.;
4. consumul de energie electrica al aparatului de aer conditionat va creste foarte mult;
5. datorita solicitarii foarte mari la care va fi supus, aparatul de aer conditionat se va uza foarte repede iar randamentul se va micsora constant.