| aanonimm a întrebat:

Vreau si eu un raspuns la urmatoarea problema daca se poate de cineva care este in masura sau lucreaza cu asa ceva.
1 Tona de mixtura asfaltica BA 8 pe cati metri patrati se poate turna, cam de 3cm grosime, densitatea fiind, amestec cam marunt pentru trotuare, curti? vreau sa asfaltez curtea
Mersi mult.

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Nu ma pricep la densitatea astfaltului, dar sigur se poate turna la 3 cm fara probleme, insa cu conditia ca suprafata sa fie betonata anterior, stratul de 3 cm fiind doar unul superficial, mai mult pentru estetica. Pe unde intri cu masina e de preferat o placa de beton armat, in rest e suficient si un beton "slab", mai mult pentru nivelare. Betonul poate fi inlocuit cu o fundatie solida de piatra, dar la o curte aceasta e mai dificil de realizat.
Esti sigur insa ca iti doresti o astfel de suprafata in propria curte? Asfaltul are cateva dezavantaje: este impermeabil, vara va mentine o temperatura foarte ridicata, in plus se inmoaie, se lipeste de incaltaminte, tocurile vor lasa urme in el, ba chiar si rotile masinii. Cred ca in acest moment cel mai potrivit pentru curti este pavajul, care se potriveste atat pentru zona de acces auto cat si pentru pietonal, ofera o varietate foarte mare de modele si culori, se combina excelent cu gazonul si cu florile, apa de ploaie se scurge usor, fara sa balteasca, se poate scoate usor la nevoie si se remonteaza la fel de usor (de exemplu pentru avarii, intretinere sau modificari la conductele de utilitati).

4 răspunsuri:
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Are circa 2200 kg/mc, deci se poate calcula...
Suprafata x grosimea = / mc. Problema este ca nu cred sa se poata turna la 3 cm. Este prea putin si nu stiu ce rezistenta va avea.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Mersi.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nimic

| Gabika90 a răspuns:

GrosimeXlungimeXlatimeX2.3-tonajul.

Întrebări similare