Scoti cu patentul sau cu 2 patente, clesti ceva. apuci cu unul glontu si cu altu cartusul dar tot acolo pe portiunea unde acopera glontul nu la spate la capsa si rotesti asa putin.Rotesti cu ambi clesti rotatie inainte inapoi si va iesi.Nu are cum explodadoar daca lovesti acea capsa. Dupa ce scoti praful ala poti sai dai foc sa vezi cum arde sau il arunci si aia e tot.Glontul ca sai poti face gaura pentru ce vrei tu pedant ce ai zis iti trebuie bormasina din aia pe banc, pentru ca tu cu o bormasina de mina nu vei reusi.Glontul este din otel foarte dur acoperit cu o camasa de alama.Cam asa se procedeaza.Am facut eu asa unul, pentru ca ma luasem cu cineva are sustinea ca gloantele de razboi sint din plumb si i-am demonstarat cas din otel.
Ok am inteles, insa tu nu te-ai exprimat corect.Deci tu doresti sa pasterzi cartusul nu doar glontul.Asa poti face cum am spus iar cind glontul este scos dai afara parful si detonezi capsa fara glont pe tub.Deci tot ansamblu se numeste cartus.Si partea care pleaca se numeste glont.Acum am inteles.Dar eu zic ca e mai sigur sa scoti tubul si cind ai gol si fara glont p; oti detona acea capsa. Apoi poti pune glontul inapoi si doar stringi nitel sal presezi sa stea.Dar e ok fa cum crezi.Si daca tu gauresti mai sus nu ai deteriorat deja tubul? Unde pui ca daca face cumva scinteie, desi spui ca sub apa.Insa tot este deteriorat.Cel mai bine este sal scoti cum am zis apoi il montezi la loc si cun cleste rotunjit presezi apoi glontul la loc si ai totul neatins.Ai grija ce faci cu glontul ala pus pe tub cum ai citit.
Nu te juca cu el, poti provoca un accident cu consecinte grave. Chiar daca reusesti sa le separi in siguranta, se va zgaria atat glontul cat si tubul si nu vor mai folosi la nimic.
Am avut si eu candva un breloc de chei construit astfel, insa dintr-un glont deja tras (avea urmele ghinturilor) si un tub gol de acelasi calibru, gasite separat.
E interzis sa detii munitii neautorizat, daca ma vede nenea politist
Nu te juca cu munitia sub nicio forma. daca ii atingi capsa s-a dus mana si iti pui apoi proteza.asta vrei?