| anonim_2910 a întrebat:

Care sunt incredientele pentru praful de pusca funda

3 răspunsuri:
| BroascaCuElice a răspuns:

1. Se ia una bucata cheie, din aceea cu gaura in cap, de la sifoniere mai vechi.
2. Se ia una bucata cui gros de vreo 2 mm si lung de 5-6 cm, sa intre cam exact in gaura din capatul cheii.
3. Se leaga una bucata sfoara, lunga cam cat 2 lungimi ale bratului (plus antebrat) de cetatean experimentator si se leaga sfoara (cu nod) la maciulia cuiului si, respectiv (adica celalalt capat al sforii) de cheie.
Acum arma este gata.
Urmeaza incarcarea.
1. Se ia un chibrit si se tine in mana dreapta.
2. Cu unele degete de la mana stanga se tine cheia in pozitie verticala, cu gaura in sus.
3. Se aseaza chibritul in asa fel incat pucioasa (!) sa se afle in interiorul gaurii cheii si apoi: se apasa cu degetul mare de la mana stanga peste gaura cheii si, cu mana dreapta, se trage de chibrit in asa fel incat continutul ("praful de pusca") sa cada in interiorul gaurii cheii. Cu aceasta ti-am dat si "o solutie" in legatura cu obtinerea prafului de pusca.
4. Se repeta operatiunea de la 3. pana cand gaura cheii se umple circa 2 treimi. Merge si cu 3 sferturi.
Cum se trage cu aceasta pusca?
1. Se pune cuiul in gaura si se impinge usor, cu mana (fara vreo unealta, fara bruscare, sa nu explodeze pusca in mana!) doar cat sa se creeze un ansamblu din cheie si cui.
2. Se intinde sfoara (dubla, cu lungimea ceva mai mica decat mana tragatorului) cu mana dreapta. Mana stanga va tine cheia, eventual si cuiul. Totul este acum destul de rigid: cheia, cuiul, sfoara intinsa.
3. Se alege un stalp sau un zid din apropiere. Se loveste relativ puternic cuiul de zid, mentinand ansamblul in starea descrisa.
Rezultat: cuiul va fi presat brusc peste praful de pusca din gaura cheii si se va auzi o bubuitura.
Nu uitati: dupa bubuitura se va observa cum iese fum din gaura cheii si se va mirosi, ca sa aveti si aceasta experienta unica, sa vedeti cum miroase praful de pusca.

| Marya6329 a răspuns:

Elementele folosite la fabricarea prafului de pusca sunt salpetrul sau azotatul de potasiu (aproape jumatate din compozitia totala) si sulful (aproximativ 25%). Pe langa aceste elemente se mai folosea carbune uneori in amestec cu diferite alte elemente in functie de destinatia dispozitivului creat. Se poate introduce astfel mercur si arsenic pentru a se produce bombe toxice si alte elemente pentru a creste sau diminua efectul destructiv al proiectilului. Salpetrul produce oxigenul necesar arderii celorlalte ingrediente. Carbunele ofera carbonul care in combinatie cu azotatul de potasiu va crea un efect exploziv puternic capabil sa proiecteze un corp greu la o distanta apreciabila.

| Terry87 a răspuns:

Salut. poate asta te ajuta:

Elementele folosite la fabricarea prafului de pusca sunt salpetrul sau azotatul de potasiu (aproape jumatate din compozitia totala) si sulful (aproximativ 25%). Pe langa aceste elemente se mai folosea carbune uneori in amestec cu diferite alte elemente in functie de destinatia dispozitivului creat. Se poate introduce astfel mercur si arsenic pentru a se produce bombe toxice si alte elemente pentru a creste sau diminua efectul destructiv al proiectilului. Salpetrul produce oxigenul necesar arderii celorlalte ingrediente. Carbunele ofera carbonul care in combinatie cu azotatul de potasiu va crea un efect exploziv puternic capabil sa proiecteze un corp greu la o distanta apreciabila. happy

Întrebări similare