E cam mult 23 mc. Spui ca sunt altii cu 0. Citeste-ti singur apometrul si vei fi impacat.Se mai intampla sa o ia razna.Dar sa apelam intai la logica. Opreste toti robinetii din casa si daca toate rotitele din apometru se opresc, atunci nu ai nici o scurgere.Dar daca opresti toti consumatorii si se invart, atunci ai o pierdere care iti apartine. Poate fi un robinet defect, ori la w.c. Poate fi chiar apometru schimbat.Vecinii nu pot fura de la tine, dar pot face niste excrocherii la aparat.Tu citeste-ti apometrul, noteaza, iar a doua zi citeste si vezi cat a inregistrat. Daca e mult si nu ai scurgeri, anunta aparatul defeci.Si mai vezi daca corespund cifrele de pe factura cu cele de pe aparat, ca nu cumva sa fie o greseala de,, pix,,. Poti face o reclamatie la,, protectia consumatorului,, daca cei de la apa nu-si fac treaba.
Pai consumul alora l-au trecut la tine. nu se afiseaza lista lunar de cosnum/cheltuieli de intretinere? nici eu nu inteleg cum pot consuma 2-3 persoane intr-o casa 0, 150 intr-o luna! nu inteleg exact cum se face administrarea consumului de apa din cate spui tu, cei de la firma de apa nu prea au treaba teoretic cu asta dar daca spui ca ei se ocupa mai simplu ar fi de inceput sa faci la ei o reclamatie oficiala, cu nr. de inregistrare oficial, in care mentionezi si ca refuzi sa efectuezi plata consumului pina la solutionarea reclamatiei tale, la care sunt obligati sa-ti raspunda. eventual poti face o reclamatie si la Oficiul pentru Protectia Consumatorului daca firma respectiva nu-ti raspunde sau iti raspunde avioane, cei de la OPC trebuind sa-ti dea si ei un raspuns. Iti pastrezi o copie dupa reclamatiile facute cu nr. de inregistrare primite si dupa aceea, daca mai e cazul, ajungi in instanta, sa ai probe beton, faci si o copie/poza la listele de care spui ca figureaza consum zero la vecini, iti "bazezi" cazul cat mai solid.
@ Ieeah23, i-al usor frate. Are dreptate omul.
Intr-adevar ar fi ok sa intrebi vecinii respectivi, insa clar trebuie sa vorbesti cu administratorul blocului sau presedintele blocului.
Daca nici ei nu te ajuta ai putea chiar apela autoritatiile.
Te aflii intr-un bloc, toti oamenii platesc: curent, intretinere, apa.
Bafta!
1.Au hidrant adica apa care o scoate din pamant fara ca sa dea ceva unor firme
2. Au furat de la tine apa ![]()
3. Nu trebuie sa dai in judecata firma ci doar sa folosesti cu cap apa si sa nu o mai risipesti
4. du-te la acei vecini si intreaba-i ce au facut de nu plateste nimic la apa
5.Mai vrei solutii?
6. Mai bine gandeste si tu ca ai minte.
Am facut in felul urmator.Am mers la toti vecinii cu niste oameni trimisi de la firma asta de apa sa verifice toate apometrele.Au fost prinsi 5 vecini care nu au dat corect consumul dar nu aveau 0 pe lista.In fine am fost si la hotii astea cu 0 dar nu au deschis.Sa faci o plangere costa 100 lei am mai facut una dar nu a fost luata in seama.Un prieten mi-a zis sa ma duc la subsol cu un cunoscator sa vad daca nu isi trag astea apa de la mine.Nu am gasit nimic.Azi au deshis si hotii dar cum sunt niste gunoaie au spus ca apometrele sunt astupate altii ca au platit pe mai mult luni ceea ce nu se poate.Nu ramane decat sa dau in judecata firma de apa deoarece nu isi face treaba calumea. Luna asta am 7 m cubi am vorbit si cu alti vecini le-am aratat foile alea cu consumul (scuze de cacofonie) de apa si s-au suparat si ei deoarece ei au consumul si mai mare decat al meu 30 m cubi.
ralucaaadobre8 întreabă:
StochiciStochici întreabă: