| DenimM a întrebat:

SAlut TPU!
Daca vreau sa-i dau unei persoane sa-si altoiasca pomii, eu ce ar trebui sa rup din pomul meu, ca sa poata sa altoiasca el pomul respectiv?
Sau daca vrea sa puna puii sa-i creasca si lui pomul respectiv?
Vreau detalii, multumesc!
Funda

Răspuns Câştigător
| relian a răspuns:

Daca respectivul doreste sa aiba un pom ca si al tau ar trebui sa aiba si un portaltoi,adica un pomisor pe care sa puna acel altoi de la tine sa zicem.Ce trebuie sa ia? O ramurica de un an de la care poate lua ori muguri ori poate altoi direct acea ramurica, depinde ce metoda foloseste pentru altoire.Dar cel mai simplu, economic si asa mai departe zii cum doresti este sa cumpere un pom deja altoit, pom pe care il poate planta oriunde doreste, deci nu este conditionat de nimic.Singurul avantaj in cazul in c are sa spunem ar lua altoi de la tine este ca el sa aiba deja un pom mare de cel putin stiu si eu 5-7 ani pe care sa altoiasca ce va lua de la tine, caz in care poate obtine fructe mai rapid decit daca ar cumpara sa spunem un pom altoit deja.Dar asta doar in cazul in care are acest pom deja matur. Daca are un puiet nu are absolut nici un avantaj in fata pomului cumparat dea gata altoit. Puii nu pera poti sa pui sa creasca desi nu este imposibil.In cazul in care sa spunem ai un teren foarte afinat poti face pomi nealtoiti luind din pomul tau ramuri de un an pe care sa le infingi in pamint si din care vor apare pomi noi.Dar nu ai siguranta ca vor fi exact identici cu ce ai tu,iar daca vor fi nu vor fi la fel de rezistenti, vigurosi si asa mai departe.Din cauza asta se practica altoirea, adica pomul tau va da fructe frumoase iar o radacina eventual si tulpina va asigura hrana, vigoarea, rezistenta etc acelui pom.

0 răspunsuri: