Nu este brad asta 100%. Este un PIN. Dupa cum apare as tinde sa zic car fi vorba despre Pinus strob(pinul moale). Acum daca tot il ai poti vedea tu daca este un Pinus Strob sau Pinus Nigra. Pinul negru are 3 ace la un loc, sint mai rigide. Pinul moale are 5 ace prinse la un loc si is mai moi si mai lungi, flexibile.Deci asta poti tu afla.Acum daca este pinul moale ala creste foarte mare, chiar mare de tot. Pinul negru creste mai greu si nu este chiar asa de mare, dar tot o sa iti ocupe cind va creste. Poti sa iti scriu si in alt mod dar am spus cai mai simplu asa.Pot sa iti spun din ce categorie de arbori fac parte, ce familie etc dar nu cred ca asta te intereseaza.Deci mai convenabil ar fi sa fie pin moale.De ce zic asta? Pt ca acesta creste foarte mare si inalt,si poate fi cum sa zic suflecat,adica asa taiate ramurile din ce in ce cit mai sus,asta in timp, astfel incit vei putea trece pe sub el fara nici o problema, chiar si masina daca e, deci nu tear incurca asa tare cind va creste. Daca poti di transplantati intrebi.Pot fi si mutati dar va trebui scosi cu balot de pamint, adica cu pamint destul de mult pe radacini.Este o operatie care la marimea ce o au acum va trebuie sa muncesti din greu sa nu zic ca la ocna, asta daca nu cumva ai un utilaj ceva.Dar avind in vedere ca i jurul lor e beton, va trebuie sa spargi citva metri in jur betonul ceea ce nu cred ca e o idee buna.In sf eu sper sa fie pin strob si eu zic sa ii lasi acolo unde sint si pe masura ce vor creste ii ridici in sus, astfel incit sa nu deranjeze atunci cind treci pe linga ei.Cam asta e asa in mare.