E cam tarziu acum. Poti incerca in luna septembrie. Citeste si pe aici: http://www.gradinomania.net/imi-plac-capsunile/primavara-sadim-capsuni/
Capsunile merg bine mai la racoare dar depinde si ce soiuri,hibrizi ai tu. Daca chiar vrei sa le replantezi acum fa-o,dar inlatura tot ce e pe planta,adica fructe,flori tot,si chiar frunze,lasa jumatet din frunze si pe alea mai noi, alea mai mici, replanteazale, udale bine si mentine asa umed in fiecare zi timp de vreo saptamana, dar fara ca apa sa balteaza, adica evita apa in exces.Ai doua posibilitati.1- sa le scoti cu balot, adica cu pamint pe radacini si sa le plantezi asa fara ca pamintul sa se scuture si 2- sa le scoti fara pamint pe radacini caz in care foarte important este sa mocirlesti radacinile.Ce inseamna asta? Cauti lut,argila sau nu siu cum o stii tu,deci pamintul ala galben cleios,ai nevoie stiu si eu depinde de cate plante ai de toate,oricum o galeata o amesteci cu apa pina obtii o pasta cum sa spun ceva in genul iaurtului, sau nitel mai subtire, amestec in care inmoi radacina capsunului.Pur si simplu apuci planta fara fructe cum am spus fara flori si rupei din frunze, deci apuci planta de baza si-o bagi cu radacinile asa prin acea mocirla astfel incit atunci cind o scoti aca mocirla sa adere, sa se tina de radacini, sa nu cada jos.Iti dai seama ce trebuie si cum atunci cind vei face asta.Mocirla asta ar fi bine daca ai pune in ea si ceva gunoi de animale, dar merge si fara foarte bine.Cam posibilitatile astea le ai.Chair daca scoti plantele cu pamint pe radacina tot trebuie sa elimini fructele, florile si o parte din frunze asa cum am spus, deci nu conteaza ce metoda folosesti asa sa faci. Daca renunti a le mai scoate acum o poti face la toamna cind frunzele sint pe sf si atunci la fel iti recomand sa mocirlesti pentru a avea o prindere asigurata.Bafta si spor la treaba.Si scuze ca am scris atit dar nu am cum sa explic in 2 fraze, nici nu te trimit mai stiu eu pe ce alte site-uri de unde probabil nu vei intelege mare lucru.
Pai daca au fructe inseamna ca le merge bine. Ti-as recomonda sa le lasi pana nu mai fac fructe si apoi sa le replantezi. Poti incerca ori in toamna, ori la primavara!
Cel mai bine ar fi sa le replantezi primavara sau toamna. Daca le replantezi vara sau primavara spre vara sunt sanse sa nu se prinda si sa se usuce.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: