| dydy22 a întrebat:

Salutare am si eu o nelamurire, am o folie anticondens ramasa, o pot folosi la izolarea planseului din lemn in loc de cea antivapori?

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

La planseul de lemn nu se pune bariera de vapori, pentru ca vaporii nu vor condensa pe lemn.
Dar ca si principiu, poti folosi folia anticondens pe post de bariera de vapori. Atentie insa cum o montezi: o folie anticondens buna permite trecerea vaporilor de apa dinspre pod spre invelitoare dar nu si inverswinking.

3 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

De obicei la izolarea planseului se foloseste vata minerala.Este mai buna decat acea folie.

| dydy22 explică:

Intre grinzile de lemn voi pune vata minerala de 10mm, iar in pod deaspura grinzilor voi pune folia, iar in casa voi placa cu rigips. Asta as vrea sa fac

| regis a răspuns (pentru dydy22):

Nu e bine. Bariera de vapori are utilitate daca e pusa intre rigips si vata, rolul ei fiind de o opri vaporii din casa sa treaca in vata si sa condenseze, pentru ca in acest caz vata se umezeste si isi pierde calitatile termoizolante.

Asa cum am spus insa, in cazul planseului de lemn nu este necesara nici o bariera, pentru ca vaporii nu vor condensa pe lemn.