Cel mai simplu si mai simplu mi se pare sa faci chec
Iei 6 oua - separi galbenusurile de albusuri -> bati albusurile spuma tare cu mixerul adaugand treptat o cana de zahar (un pic cate un pic).
Separat freci cele 6 galbenusuri cu 6 linguri de ulei (adica le amesteci bine, bine, bine cu o lingura de lemn pana iese omogen) si apoi le adaugi incet in spuma de albus (mesteci mereu cu mixerul).
Apoi iei o cana jumatate de faina, pe care o adaugi progresiv in compozitia de mai sus, amestecand in continuare cu mixerul. Daca vrei acum poti adauga si esenta de vanilie/rom/lamaie si poti adauga cacao. Dupa asta, razi coaja de la o lamaie si o arunci in compozitie, amestecand cu o lingura.
Intr-o forma de chec pui hartie de copt, bagi compozitia acolo, o bagi la cuptorul incalzit de dinainte pe 180-200 grade C si peste 45 de minute e gata.
Sa faci totusi testul cu scobitoarea - baga dupa 40 de minute o scobitoare din loc in loc in chec si daca nu iese nimic pe ea, atunci e facut.
Buna seara! cred ca crema de zahar ars are cele mai putine ingrediente si totodata e un desert![]()
minunat :
ai nevoie de un litru lapte, 8 oua, 300 gr zahar si ceva mirodenii, zahar vanilinat, rom ce ai tu in casa...cum faci
pui intr-o cratita cu pereti inalti cam 150 de gr zahar si il caramelizezi, apoi cu acel caramel tapetezi peretii cratitei cam jumatate, si lasi sa se raceasca, bati bine cele 8 oua cu 150 gr de zahar, si mirodeniile, apoi adaugi laptele si amesteci bine, dupa ce ai terminat, si s-a racit si caramelul, rastorni compozitia in oala si o bagi la cuptor care il aprinzi cu 5 min inainte sa bagi prajitura, si lasi la cuptor aprox, 35-40 de min pana devine maronie crusta de la suprafata, dupa ce o scoti din aragaz, o lasi sa se raceasca si o dai la frigider, iti garantez ca nu ai cum sa nu reusesti si e un desert mama mama mai ales rece![]()
mult succes
Iubita mea are 10 ani si face tort
Stiu ca e amuzant nu mor de foame daca ma casatoresc cu ea
Si scuze din toata inima ca nu stiutiu
TreiSurori întreabă:
adellina întreabă:
Dixuu întreabă:
RobertJ0j0_5197 întreabă: