| qest11 a întrebat:

Voi cum faceti conexiunea dintre intrerupatoarele cu prindere fara surub si cunductorul litat MYF?

9 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Pentru cablaj de 220V nu este indicat sa folosesti cablu litat!
Daca totusi faci, atunci capetele trebuie intai infasurate si cositorite.

| qest11 explică (pentru sierra1):

Acolo in video se foloseste fir masiv. Noi aici discutam de cel litat care se zburleste daca il impingi in intrerupatorul fara surub.

| sierra1 a răspuns (pentru qest11):

Ai văzut ce a zis bula - că a zis bine!

| relian a răspuns:

Simplu folosesti wire nut laughing nu stiu cum se numesc in romana, cred ca conectori electrici, alea sunt folosite.Dar nu conectori din aia cu suruburi, alea sunt niste rahaturi laughing nu stiu mi se par chestii complicate.Iti dau un link sa vezi despre ce anume vorbesc.Stiu ca sunt si in RO am luat eu acum v reo 2 ani.Bine in RO nu-s asa de raspandite dar or sa devina, asta pentru ca sunt f simplu si usor de folosit, calitate rapiditate, nu-ti trebuie nici o scula nimic.Revin cu un link, macar sa vezi poza cum arata

| Raducons a răspuns:

Trebuie rasucite litele ca sa poti face conexiunea

| qest11 explică (pentru Raducons):

La intrerupatorul fara surub, conductorul daca este litat nu poate fi impins ca cel monofilar, chiar si rasucit Am incercat sa pun pini pe capete dar una ca sunt prea scurti, si doi nici nu intra din cauza ca atunci cand il strangi deine oval. Eu ma gandeam sa le cositoresc la capete pentru a fi rigide, dar voiam sa aud si alte opinii.

| Raducons a răspuns (pentru qest11):

Se pot cositorii daca ai posibilitatea nu este nicio problema. Daca firul este prea gros poti renunta la cateva lite,

Întrebări similare