Feminismul exagerat e deja feminazi sau misandrism, un fel de Andrew tate sau altii ca el dar in varianta feminina, e doar amuzant atat dintr-o parte si din alta cand auzi mizerii de genul ca barbatii sau femeile sunt fiinte inferioare. Fara un tata si fara o mama ei n-ar fi fost pe lume si n-ar fi apucat sa spuna prostiile alea.
Cand am zis "atentie masculina" bineinteles ca nu m-am referit neaparat la ultimii dubioși. Nu cred că am întalnit niciodata o fată care să fie deranjată dacă primește atentie în mod elegant de la un bărbat atractiv.
Nu știu, sincer, în ce lume paralelă trăiești de vezi atâta eleganță în jurul tău. Violența și nesimțirea sunt ordinare, nu excepționale.
N-am spus nicaieri ca vad atata eleganta in judul meu. Am spus că n-am vazut niciodata o femeie care atunci cand e abordata în mod elegant de un barbat atractiv sa nu se bucure de atentia asta. Te rog învață să citești mulțumesc pup
Dispari de pe contul meu!
Nu te pune nimeni să-mi citești întrebările. Plus că dacă tu ești frumos și ai toate drepturile, nu înseamnă că toți gândesc ca tine. Suntem oameni neatractivi care a trebuit să plece capul că sunt doar puțin diferiți decât normalitatea, așa că nu veni să-mi dai tu sfaturi despre feminitate. Plus că oamenii ăștia care doar spun ce greșim noi, dar nu și cum greșim, i-am întâlnit la viața mea. Nu am nevoie de voi.
P. S. Am răspuns unui user care adresează întrebări la fel de multe ca mine și i-am spus exact ce cred că este feminismul. Feminismul este atunci când o femeie își cere drepturile și dă chiar cu pumnul în masă ca să fie respectată, doar că e femeie. Feminismul mai e atunci când o femeie urlă la șef, doar pentru că este bărbățel și ea crede că ei nu i s-a dat mărirea, conform cu tot ce merita, pentru că este femeie și i s-a dat de fapt unui bărbat sau de ce nu, uneia mai frumoase. Cam așa văd eu feminismul și si chiar dacă nu e așa, de a dracu, bă, dar de a dracu nu-mi schimb părerea.
P.S. Eu totuși am promis că citesc tot ce se scrie pe aici și că și chiar diger tot, nu-mi pică bine să te iei de cunoștințele mele mentale, că în fond, dacă nu sunt frumoasă, măcar smart să fiu, nu mare deșteaptă, știu sigur că sunt alții mult mai isteți decât mine, dar sigur vreau să am măcar asta la finalul vieții. Așa că sfatul ți-l accept, acela de a studia și mai și, și mai și, chiar și asta am de gând să fac. Toată viața, la fel cu aceeași atitudine am fost primită și la primele joburi în trecut, mai ales în învățământ așa că oricum, asta mi-e soarta să studiez mereu.
Deci sfatul ți-l accept, dar atitudinea ta nu-mi place.
Dar per total accept tot deoarece măcar nu m-ai luat cu "fă" sau alte înjurături. Măcar știi să spui chestii mai amare într-un mod ok.
Însă mi-ar plăcea și să-mi explici în cei mai uzuali termeni ce înseamnă feminitatea. Asta dacă tot crezi că eu sunt pe lângă subiect.
De ce dracu, toți sar să spună că ăla care pune o întrebare e prost, dar de ce dracu ăla care susține asta nu știe și să explice conceptul, problema, ideea?
De ce dracu la noi, că la noi la românași observ tâmpenia asta, să râdem ca proștii, bă, da să râdem ca proștii, că ia uite nene ce a greșit prostul ăla, dar unul nu are bunul simț să arate, bă da să arate, să învețe, să explice.
Nu pricep, chiar nu pricep.
Nu orice femeie frumoasa este victima plină de insecuritati a propriei frumuseti. Există, dacă poți să crezi, femei frumoase și fericite.
Ca să vezi, poti sa fii impotriva multarii genitale si abuzurilor sexuale si fara sa fii feminist! Cine ar fi crezut?!
Așa și până la urmă cine dracu le pune să fie frumoase?
Sincer, ai idee mister că mie mi s-a spus toată viața că am trăsături frumoase, dar că sunt grasă? Și cum cunosc ceva psihologie, știu că am ales mâncarea și îngrășarea tocmai pentru a nu da peste libidinoși în viața asta, la fel cum nu a mai trece prin ce am trecut în copilărie cu bully-ul. Am crezut că fiind o femeie masivă, mă va proteja, de fățarnici, de perverși, de idioți, de psihopați. Și uite că sincer, chiar așa și e. Pot ieși la ce oră mi se taie, că nu mă fură nici dracu.
Așa că iar întreb? În afară de 10% din alea, bă, dar din alea care ele susțin că mănâncă în draci și nu se îngrașă și mai au și ele trăsături frumoase tot de la natură, deci în afară de astea câteva frumoase de la natură, CARE DRACU E MĂ PĂPUȘA AIA NATURALĂ ȘI FRUMOASĂ CĂ ARE EA TRAUME? CE DRACU DE TRAUME AU MĂ ELE? CĂ CE? CĂ TRAG ORICUM CA DISPERATELE SĂ FIE O CARCASĂ PENTRU O SOCIETATE BOLNAVĂ ȘI RETARDATĂ? JUMĂTATE DIN FEMEILE FRUMOASE FĂCUTE PE LA SALĂ ȘI nici nu mai vreau să le amintesc dracu pe alea care-și taie stomacul și mecla, ca să arate ca Jolie și Antonia. Alea sunt frustrate de 10 ori mai mult decât mine, decât toate astea urâțele și neatractive. Așa că scutiți-mă cu "alea frumoase și frustrate", cred că totul se aplică și invers, la masculi, la fel, tot un 10% sunt ăia naturali, bă, dar naturali, țiplă, poate doar mai pun ei ceva pătrățele, dar restul care sunt prea, prea, la fel sunt o carcasă lucrată la o sală și pe la un salon, că mai nou o învârt și bărbații pe acolo? Dar nu e nimic natural acolo și hai să nu încep acum cu polemici mai multe, că ce e nenatural, e fake. Și nu faptul că ei/ele aleg sala e problema ci scopul pentru care o aleg. Aici e cheia mister, că toți disperații merg la sală și pe la cosmetică pentru a fi ceva, pentru a atinge un scop impus de societate, dacă merg ei pentru depresia lor sau scopul lor că se plictisesc pe acasă, nu e nimic, e ok, dar când scopul lor e frumusețea și mai e și obsesiv, aici e problema. Deși eu nu am nimic cu ei, fiecare e liber să facă ce vrea, eu mereu am susținut asta, dar să-mi vinzi mie brașovence cu "ăia frumoși și bla, bla" mi se taie. :/
Da, poate alea care au obsesia de a fi frumoase și sunt cele mai frustrate, alea frumoase cu adevărat oricum sunt normale, prea normale pentru noi toți. Au și frumusețe fizică, dar și interioară și oricum sincer, alea nu dau niciun drac pe părerea niciunui libidinos, pervers.
Ahhh, și deja acum îmi vedeți monștrii, TPU-ași. Bă, da' mi-i vedeți.
Tu traiesti intr-o utopie, putin departe de realitate, in societatea actuala fericirea e ceva abstract. Probabil nu esti feminist pentru ca nu intelegi feminismul si esti spalat pe creier sa-l confunzi cu misandria.
Daca vrei drepturi egale, esti feminist. Esti taliban?
1. Intai eu zic sa lamurim un aspect, consideri "fa" ca fiind o injuratura?
Uite ce zice dex-ul despre "fa"
https://dexonline.ro/intrare/fa/19946
In alta ordine de idei... Daca prietena ta cea mai bune iti spune "Fata", o consideri ca injuratura? Sau daca iti spune "fa" o consideri injuratura?
Nu cred.
Asa si cu barbatii.
Daca prietena ta /colega ta iti spune "Fa", un prieten/un coleg de al tau, de ce nu ar putea spune la fel?
Pana la urma, e ca si chestia aia, cu vorbitul "murdar" in acele momente Daca iti spune persoana potrivita, e considerat chiar incitant, in schimb, daca-ti spune un strain pe strada e considerat ca fiind agresiune, ei bine, consider ca asa e si aici.
Asta nu inseamna ca incurajez acest gen de exprimare.
2. Depinde de femeia in cauza...
Daca ea foloseste expresii "Ca la usa cortului" dar ii sare mustarul cand ii zici fa, atunci da, poate fi considerata, feminista, ipocrita, si cum vrei tu.
In schimb, daca ea o femeie care se exprima mereu frumos, si cumsecuvine, mi se pare mai mult decat normal sa nu accepte o astfel de exprimare.
3. Aici nu stiu ce sa spun... In teorie nu ar trebui sa conteze.
In realitate, sunt multi melteni care probabil ar demonstra contrariul.
Iar daca e sa imi spun punctul personal de vedere, pot spune ca comportamentul si modul ei de a vorbi ar conta mai mult decat aspectul.
4 si 5. Considerand ca te referi la neatractive dpdv fizic, atunci, pot spune ca au dreptul sa-si apere "onoarea" si sa nu accepte ceea ce nu se cuvine.
Dar daca facem referire la comportament, limbaj...
Gen ea vrea sa fie respectata, si tratata ca o femeie, dar se exprima cu "Sunt o doamna ce p... mea"... pai atunci, sa-mi fie cu iertare Dar "fa" ar trebui sa fie considerat un alint pentru acel specimen.
Nu sunt musulman, nici feminist și nici nu cred în drepturi. Nici pentru bărbați nici pentru femei. Cred în responsabilități, dar nu în drepturi.
Doar fiindcă cred (știu) că există în lumea asta mare câteva exemple de femei atractive și fericite înseamnă că cred într-o utopie? Deci să înțeleg că nimeni în lumea nu e posibil să fie fericit? Asta crezi?
Și ba da, înțeleg complet feminismul și îi înțeleg și mama - Liberalismul. Tocmai din cauză că îl înțeleg sunt împotriva acestei ideologii. Și nu, nu cred că feminismul este esențialmente misandrist. Ba din potrivă, chiar cred că marea majoritate a feministelor NU sunt misandriste. Cred că ești foarte surprins auzind asta și toate preconcepțiile tale despre mine s-au daramat.
De fapt multe feministe urăsc feminitatea și femeile tradiționale. Multe feministe când văd o femeie fericită cu mulți copii care nu-și doreste o carieră imediat urlă în gura mare "patriarhie" și "abuz". Feminismul este esențialmente ura pentru feminitatea tradițională.
Gosh! Păi întrebarea, mama ei de întrebare, că habar nu mai am la ce întrebare o fi răspunsul ăsta. Dar dacă ai spus ceva despre "fă" stai că trebuie sa intervin ma frend. Deja aud cuvințelul cum îmi zgârie timpanul, scoarțele cerebrale. Tu dându-l numai ca exemplu. Dar să-l mai și auzi de la un pikachu cu intenție.
Da, eu aș accepta sincer un "fă" doar de la o amică una gen BFF și dacă noi am căzut de comun acord că vrem să ne alintăm așa. Aș mai tolera oarecum de la una care e venită de la șatră și n-a auzit săraca nici de apă și săpun, clar nu aș accepta de la una care stă pă Iphone, dar la fel nu a auzit de apă și săpun, pe ăia chiar nu-i sufăr deloc. Eu sunt grasă și am avut și ani în care trăiam doar din salariul mamei, dar igiena era la ordine zilei. Poate doar când picam în câte o depresie severă, să mai fi uitat să mă spăl. Nu am terminat nici facultatea, am fost până la generală, țărancă de la coada vacii, cu bunicii cu 4 clase care mi-au oferit cei 7 ani de acasă, dar la dracu, dacă pe bunul l-am auzit vreodată zicându-ne "fă". Jur!
Deci de aici deduci niște chestii, că se poate să fii și țăran și de la coada vacii și să nu înjuri ca ultimul țăran.
Clar cum spuneam aș accepta foarte greu apelativul ăsta de la o ea. Niciodată de la un el. Indiferent cine ar fi el. Mi se pare vulgar ca un bărbat să i se adreseze cu "fă" unei femei, fete, domnișoare. Indiferent ce a făcut stimabila. Mi se pare că își arată de fapt niște din astea de ale lor "ale masculilor" pe care sincer, eu una, nu doresc să le văd vreodată în jurul meu și în anturajul meu. Dar ce să vezi, nu mi s-a întâmplat pe viu ci am ajuns să primesc aceste apelative aici, pe TPU. )
Iar acest "fă" nici în pat în cea mai maximă acțiune cu bărbățelul meu nu mi se pare că mi s-ar mai stimula ceva. Poate doar un drac. )
În schimb da, sunt totuși de părere că înjurătura specifică, dv, stimabili domni, e ok, în pat în plină acțiune pentru a stimula ceva. )
Scrii mult si prost. Esti enervanta. Nu iti dau sfaturi despre feminitate, ti-am zis doar ca esti paralela cu conceptul de feminism. Faptul ca nu esti feminina nu te face citita pe subiect. Feminismul nu e o parere, e o ideologie. Pune mana pe o carte. Si invata sa-ti rezumi ideile ca nu are nimeni timp sa citeasca cate o idee mediocra labarita pe 3 pagini
F*ck you, man! Nu te-a pus nimeni să-mi citești părerile. Dai block și gata.
Nu explici unde greșesc, atunci nici nu are relevanță să mă mai îndoiesc de ceva. Și doar ca idee am căutat în dex și feminismul strict terminologic înseamnă drepturile femeilor, egale cu ale bărbaților în toate sferele sociale.
Așa că nu cred că am spus ceva greșit.
F*ck you.
Drepturile egale nu au nicio treaba cu intrebarea ta numarul 5. Aberezi.
Normal ca nu crezi in drepturi, doar esti un crestinopat indoctrinat care crede orbeste niste fabule, e normal pe la voi sa se poarte sclavagismul, chiar va meritati soarta astia ca tine indiferent de religia voastra, problema e atunci cand calcati in picioare principiile si drepturile altora care nu sunt ca voi.
Păi stai puțin, tu ai luat doar sensul denotativ al cuvântului. Eu prin feministă mă refeream la mult mai mult decât drepturi egale, deși da, în dex așa se explică feminismul. Dar pentru mine feminismul este și o stare, chit că înțelegi, chit că nu. Adică te simți femeie deci poți spune că ești feministă, de aici și ideea întrebării. Dar nu mai stau să explic că oricum nu mă agreezi și nu vreau să fac sânge rău oamenilor care nu mă agreează, dar și eu am dreptul să stau pe aici. Deci lasă-mă în pace. Oricum, am înțeles că mai am de studiat, mulțumesc de critică.
9PM întreabă: